En Sıcak Konular

Doğan'ın mağdur yatırımcıya kur hilesi

10 Mayıs 2009 11:17 tsi
Doğan Grubu'nun Beylikdüzü’nde inşaa ettiği ve “Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi” diye reklam yaparak dükkanlarını sattığı Taxit Center, bir türlü açılmadığı için yatırımcısının zararı büyüyor.

Doğan Grubu şirketlerinden Milpa’nın Beylikdüzü’nde inşaa ettiği; ancak yaklaşık 3 yıldır bir türlü açılışı yapılmadığı için yatırımcılarını büyük zarara uğratan Taxit Center alışveriş merkezinin, Doğan Grubu’nun üst yönetiminde oluşturduğu sancı büyüyor.

Grubun tepe yönetimine kadar taşınan Taxit Center sancısını gidermek için Doğan Holding’in CEO’su Nebil İlseven devreye girdi; ancak ‘kur önerisi’ne rağmen yatırımcılar ikna edilemedi. Zararları gün geçtikçe katlanan yatırımcılar, “ayıplı mal” sattığı gerekçesiyle Milpa’yı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Doğan Grubu şirketlerinden Milpa’nın Beylikdüzü’nde inşaa ettiği ve “Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi” diye reklam yaparak dükkanlarını sattığı Taxit Center, bir türlü açılmadığı için yatırımcısının zararı gün geçtikçe büyüyor. 2 ay önce yatırımcılarla bir araya gelen ve Taxit Center Alışveriş Merkezi’nin yönetimine giren Milpa Genel Müdür Yardımcısı Vedat Arıcan, yatırımcıları ikna edemedi. Yatırımcıların AVM olarak satın aldığı, ancak AVM olarak açılmadığı için 3 yıldır âtıl vaziyette duran Taxit Center’in yönetim planında yapılmak istenen değişiklik için istenen imzaları vermeyen bir grup yatırımcı, “ayıplı mal” dedikleri dükkanları Milpa’ya geri vermek istiyor.

DOĞAN’IN CEO’SU DA YATIRIMCILARI İKNA EDEMEDİ

Doğan Grubu’nun üst yönetiminde büyük sancıya neden olduğu öğrenilen Taxit Center’in yatırımcısını ikna etmek için bu sefer Doğan Holding CEO’su Nebil İlseven devreye girdi. Önceki gün Taxit Center’in yatırımcılarıyla bir araya gelen Doğan Holding CEO’su Nebil İlseven, “ayıplı mal” sattıklarını kabul etmedi. “Biz malımızı sattık. Hiçbir sorumluluğumuz yok” iddiasında bulunan İlseven, dükkanları Milpa’ya geri vermek isteyen yatırımcılara takas önerdi.

DÖVİZ OYUNU TUTMADI

İlseven, dükkanlarını geri vermek isteyen yatırımcılara Taxit Center’in rezidans bölümündeki daireleri ve Doğan Grubu’nun Bağcılar Yüzyıl’da inşaa etmeye çalıştığı Auto Mol’daki dükkanları ile değiştirme önerisinde bulundu.
İlk etapta yatırımcılara cazip gelen bu teklifin, detayları konuşulunca adeta ikinci bir “mağduriyet” ihtimali ortaya çıktı.
Yatırımcılar, Taxit Center’deki dükkanlarının 3-4 yıl önceki döviz kurları üzerinden, önerilen dükkan ve dairelerin ise bugünkü kurlar üzerinden hesaplanmasına itiraz edince, CEO Nebil İlseven’in bu girişimi de sonuçsuz kaldı.

İLSEVEN VAKİT’İ SUÇLADI, YATIRIMCILAR İTİRAZ ETTİ

Doğan Holding CEO’su Nebil İlseven’in, dükkanları geri vermek isteyen yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda Vakit’e çamur atmaya kalkıştığı da öğrenildi. Yatırımcıların sesini duyuran Vakit’in konuyla ilgili yayınlarını eleştiren İlseven, “Vakit bizi haksız yere suçluyor” suçlaması yöneltince, yatırımcılar itiraz etti. Vakit’in, seslerini duyuran tek gazete olduğunu Nebil İlseven’in yüzüne söyleyen yatırımcılar, gazetemizin yayınladığı haberlerdeki tüm bilgilerin doğru olduğunu dile getirdiler. Bunun üzerine Nebil İlseven’in konuyu kapatmaya çalıştığı öğrenildi.

“DOĞAN’IN PRESTİJİNİ KURTARMAYA GELDİK”

Milpa Genel Müdür Yardımcısı Vedat Arıcan, 2 ay önce yapılan İstanbul Taxit Center Alışveriş Merkezi Anayapı Kat Malikleri Yönetim Kurulu’na katılmış ve yeni oluşturulan yönetimde Doğan Grubu’nun ücretle tuttuğu hukuk danışmanı Prof. Dr. Saba Özmen ile birlikte görev almıştı. Doğan Grubu, Taxit Center ile bozulan imajını düzeltmek için AVM’nin yönetimine girdiklerine itiraf eden Vedat Arıcan, yatırımcıları yeni yönetim planına imza atmaları için ikna çabalarına başlamıştı.

Doğan Holding CEO’su Nebil İlseven, “Biz malımızı sattık, hiçbir sorumluluğumuz yok” diyerek sorumluluk kabul etmezken, 2 ay önceki genel kurulda Vedat Arıcan ile Saba Özmen, Milpa’nın sorumluluklarını yerine getirmediğini ve büyük hatalar yaptığını kabul etmişti. Prof. Dr. Saba Özmen, Milpa’nın Taxit Center’ı “ayıplı mal” olarak teslim ettiğini de itiraf etmişti. Açılışın yapılmamasında Milpa’nın hatalarının payı olduğunu belirten Saba Özmen, “Kasta dayalı olmayan ağır bir ihmal var” diyerek yatırımcıların tepkisini azaltmaya çalışmıştı.

vakit



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs