Katliamda can alıcı dokuz soru! | " /> Katliamda can alıcı dokuz soru! | "/>

En Sıcak Konular

Katliamda can alıcı dokuz soru!

10 Mayıs 2009 11:12 tsi
Katliamda can alıcı dokuz soru! Mardin'in Mazıdağı ilçesinde yaşanan katliamın üzerindeki sır perdesi hala kalkmış değil. İşte katliamla ilgili can alıcı 9 soru...

Dehşet köyünde incelemelerde bulunan Mazlum-Der, katliamın aydınlanmayan noktalarını sorguladı. Geç müdahale edildiği yönündeki iddialardan, geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetlerin sırrına kadar bir dizi soru yöneltti.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde yaşanan katliamın ardından Bilge Köyü'nde incelemelerde bulunan Mazlum-Der, cevaplanması gereken soruları bir raporla kamuoyuna sundu.

Hazırlanan raporda, köyde yaralılarla görüşmelerine izin verilmediği, cezaevinde görüşülen katliam zanlısı tutukluların ise askerleri suçladığı ve köy muhtarının yüzbaşı ile zaman zaman tartışarak silahları teslim etmek istediği ileri sürüldü. Heyetin inceleme raporuna göre, katliamda aydınlatılması gereken sorular şunlar:

YOL NEDEN UZADI?

1- Karakol olay yerine 5-6 km gibi oldukça yakın bir mesafede olmasına rağmen ve bu mesafenin araçla 5-8 dakika süreceği dikkate alındığında köye neden 1,5-2 saat sonra ulaşılmıştır?

2- Olay sonrasında ambulansların çok geç geldiği ve ağır yaralı bazı hastaların tıbbi müdahalesizlikten öldüğü iddiaları doğru mudur?

3- Bilge köyünde geçmişte yaşanmış bazı faili meçhul olayların aydınlatılması yönünde özel bir araştırma yapılmış mıdır?

BALİSTİK SORUSU

4- Köyde bulunan tüm korucuların silahları için balistik inceleme gerçekleştirilmiş midir?

5- Olay sonrası, köy korucuları ile karakol arasında veya üçüncü kişiler arasında yapılan telefon ve telsiz görüşmelerinin kayıtları incelenmiş midir?

6- Olay esnasında köyde bulunan tüm kişilerden ve maktül/ yaralılardan kan örnekleri elde edilmiş midir?

EL SVAPLARI ALINDI MI?

7- Olay sonrasında köydeki tüm erkeklerden atış sonrası elde kalan barut atıklarının tespiti yönünde "el svap" incelemesi yapılmış mıdır?

9- Salt korucu köyü olduğu için, düğünde silah sıkılmasının jandarma kuvvetlerince neden meşru sayılarak müdahale edilmediği araştırılmış mıdır?

9- İki aile arasında uzun süredir devam ettiği iddia olunan husumetin varlığına ve olası bir kanlı çatışma tehlikesine rağmen taraflara neden devletin resmi silahları verilmiştir?

Öte yandan, saldırıyla ilgili olarak tutuklanan 11 kişi güvenlik gerekçesiyle Mardin'den Gaziantep'e sevk edildi.

ALO 156'yı aradık ama geç geldiler

Katliam zanlısı Süleyman Çelebi, sorgusunda ilginç iddialarda bulundu. Olay anında derhal ALO 156'yı aradıklarını ileri süren Süleyman Çelebi'nin ifadesi şöyle: "Baskın sırasında hemen silahlarımızı aldık, mevzi tuttuk. Bu sırada kardeşim ALO 156 (Jandarmayı aradı.)

Mardin Mazıdağı Bilge köyünde çatışma olduğunu ve hemen müdahale etmeleri gerektiğini bildirdi. Daha sonra kardeşim, Ömer üsteğmeni (Ahmet üsteğmen) aradı. Komando bölük komutanı bize 'sakın mevzinizi terk etmeyin' dedi. O arada yaklaşık 1,5 saat geçti.'

aktifhaber



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,894 µs