En Sıcak Konular

DP, darbecilerle kongrede hesaplaşacak!

10 Mayıs 2009 11:05 tsi
DP, darbecilerle kongrede hesaplaşacak!
"DP tabanının artık 28 Şubat süreci, 367 dayatması ve 27 Nisan e-muhtırasına destek verenlerle hesaplaşması gerekiyor"

Demokrat Parti'nin (DP) hafta sonu yapılacak olağanüstü kongresi, parti için dönüm noktası olacak. Kongrede Süleyman Demirel'in desteğini alan Hüsamettin Cindoruk ile DP lideri Süleyman Soylu'nun yarışması bekleniyor.

Kongreye sayılı günler kala Zaman'a konuşan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, çarpıcı mesajlar verdi. Kongrenin sivil siyaset isteyenlerle demokrasi karşıtlarının yüzleşmesine sahne olacağını belirten Soylu, "Bu, sadakat çizgisi ile sadakatsizliğin yüzleşmesidir. DP tabanı artık 28 Şubat'a, 367 dayatmasına ve 27 Nisan e-muhtırasına destek vererek partinin demokrat zihnine müdahale edenlerle yüzleşecek." dedi.

Uzun süredir siyasetin kuşatılmak istendiğini belirten Soylu, toplum mühendislerinin işbaşında olduğuna dikkat çekti. Soylu, şöyle devam etti: "Onların söylediğinin aksini savunan DP'yi ele geçirmek istiyorlar. Partiyi birilerinin aracı ve payandası haline getirmeyi planlayanlara müsaade etmemek lazım. Tabanın da demokratik bilincin de müsaade etmemesi lazım. Ben tabanda bu bilinci görüyorum." Soylu, Cindoruk'un adaylığını da şöyle değerlendirdi: "Hep bir bölen olmuş. Dün bir bölen olanın bugün toplayan olması mümkün değil."

Soylu, tabandan gelen bütün baskılara rağmen kararını açıklamama nedenini, "Kongre sağlıklı bir süreçte işliyor. Teşkilatlar, parti kamuoyu değerlendirmesini yapıyor. Bu süreç, aklından adaylık geçirenlerin çıkmasını sağlayacak." şeklinde izah etti. DP'nin önümüzdeki iki yılı planlayacak bir yönetim oluşturması için kongreye gittiklerini anlatan Soylu, "Aldığımız bir milyon 536 bin oyun sorumluluğu hepimizin üzerindedir. Önemli olan, zor şartlarda ve kısmi olarak girebildiğimiz seçimde aldığımız yüzde 4'e yakın oyun yarına yönelik yönetilmesidir. Bütün partiler önümüzdeki iki yıla dönük hazırlık yapıyor. Kongre bir dönemin başlangıcı olarak görülmeli." şeklinde konuştu.

Soylu, 29 Mart yerel seçimi öncesinde kendisine "Seçime girme, CHP ile birlikte hareket et." şeklinde telkinlerde bulunulduğunu da dile getirdi. Bu telkini parti içinde yer alan bazı duayen isimlerin yaptığına dikkat çekerken tabana şöyle seslendi: "Partimize inananlar seçim sürecinde parti sancağı altında toplanmışlardır. Bu seçimin bütün ağırlığını teşkilatlar yaşadı. Kimin ne şekilde davrandığını, yarın da nasıl davranacaklarını en iyi onlar biliyor. 28 Şubat'ı onlar yaşadı. Seçimde, 5-10 oy ile kaybedilen belediye başkanlıklarını yaşadılar. Kongrede kararlarını bunlara göre vereceklerdir."



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs