En Sıcak Konular

Hem kendiyle hem basınla dalga geçti

10 Mayıs 2009 10:14 tsi
Hem kendiyle hem basınla dalga geçti
Obama gecede yaptığı konuşmada hem kendisiyle hem de basınla dalga geçti.

Beyaz Saray Muhabirleri'nin Yıllık Akşam Yemeği, bu sene Hollywood yıldızlarının katılımıyla ilgi odağı haline gelirken ABD Başkanı Barack Obama gecede yaptığı konuşmada hem kendisiyle hem de basınla dalga geçti.

"Başkan Bush’dan miras kalan bir sorun da sizlerle uğraşmak" diyerek basınla şakalaşan Başkan Obama, “Artık sanıyorum herkes eşim Michelle’in kolsuz giyme hakkı konusunda hemfikirdir” diyerek eşine de takıldı. Obama, “Malia ve Sasha Air Force One ile New York üzerinde gezmeye kalktıkları için bu gece cezalılar. Herkes kafasına göre gezmeye çıkamaz” diyerek kızlarını da espri konusu yaptı.

Obama’nın taşlarından danışmanları Rahm Emanuel ve David Axelrod da payını alırken Hillary Clinton da eksik kalmadı. Başkan Obama, “Hillary ile aramız o kadar iyi ki, Meksika’dan döner dönmez bana sıkı sıkı sarıldı. Senin de oraya gitmen gerek dedi” diyerek Meksika’dan yayılan domuz gribine atıf yaptı.

Başkan Obama, konuşmasının son bölümünde basının yaşadığı sıkıntılı dönemi dile getirdikten sonra “Özgür bir basının olmadığı yerde Amerikan demokrasisi sağlıklı işlemez. Her zaman yazdıklarınızdan memnun olmasam da beni daha doğruyu yapmaya teşvik ettiğiniz için haberciliğinize çok şey borçluyum” dedi.

Gecenin komedyen konuşmacısı Vanda Sykes’ın esprilerinin büyük bir kısmı Cumhuriyetci Parti’yi, Dick Cheney ve George bush’u hedef alırken salonda zaman zaman uğultulu protestolar da çıktı.

Washington Hilton Oteli’ne yapılan ve basın kuruluşlarının ünlü isimleri de davet ettiği yemeğe katılan isimler arasında Jon Bon Jovi, Demi Moore, Ashton Kutchner, Eva Longoria, Donatella Versace, Tyra Banks, George Lucas ve Steven Spielberg gibi Hollywood ünlüleri de vardı.

cnnturk



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs