En Sıcak Konular

Anneler gününde annesizliği hissetmek!

10 Mayıs 2009 10:02 tsi
Anneler gününde annesizliği hissetmek! Mardin’deki katliamda hem annesini hem babasını kaybeden 43 çocuk ile annesi ölen 14’ünün de aralarında olduğu toplam 61 çocuk, rehabilitasyonda... Onlar için bugün en acı gün..

Bugün Anneler Günü. 44 kişinin hayatını kaybettiği katliama sahne olan Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki çocuklar, bugün de terapide...Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca oluşturulan çadırda, çocuklara terapi uygulanarak, katliamın etkileri giderilmeye çalışılıyor

Mardin’deki katliamda hem annesini hem babasını kaybeden 43 çocuk ile annesi ölen 14’ünün de aralarında olduğu toplam 61 çocuk, uzmanlar gözetiminde rehabilitasyona tabi tutuluyor.

kullan

Sosyal Hizmetler uzmanları, merkezde 0-6 ve 6-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik psikososyal müdahalede bulunduklarını, “Çocukların psikolojik sorunlarına yönelik olağan duruma geçmelerini kolaylaştırmak için tiyatro ve çeşitli oyunlar oynuyoruz. Bu çalışmalarımız etkili oluyor. Birçok çocuktan etkili sonuç aldık. Bunlar, yıllardır denenen çalışmalardır. Travmayı daha rahat atlatıyorlar” dedi.

Annelerini kaybeden çocuklara bugün sosyal hizmet uzmanları annelik yapacak. Program dahilinde çocuklar, annelerin mezarlarına çiçek bırakacak. Köyde yaralar sarılmaya çalışılırken, Kızılay, yemek ve diğer ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor.

Evlatlık istiyorlar

kullan

Öte yandan, katliam sonucu yetim ve öksüz kalan çocukları evlat edinmek için yurtiçi ve dışından çok sayıda kişi başvuruyor. Mardin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fevzi Hamidi, hem annesi hem babası öldürülen 43 çocuk, annesini yitiren 14 çocuk, babasını kaybeden 4 çocuk olmak üzere toplam 61 çocuk belirlediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu çocukları sahiplenmek için çok sayıda kişi bize başvuruyor. Çocukları evlat edinmek için yurtdışından bile başvuranlar var. Türk insanı çok iyi niyetli, bu çocukları bağırlarına basmak istiyorlar. Akrabalar, çocukları evlatlık olarak vermek istemiyorlar, çocuklar da akrabalarında kalmak istiyor. Bu nedenle çocukları bulundukları yerde rehabilite ediyoruz. Devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Köyden ayrılan ailelerin çocuklarına da gittikleri yerde destek verilecek. Adresleri gizli kalmak şartıyla onları da takip edeceğiz. Çocuklar bir şekilde farklı şeylerle oyalanıyor ancak büyükler çok zor durumda. Acı, günlerce, aylarca hatta yıllarca sürer.”

milliyet



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs