PKK'dan çıktı | " /> PKK'dan çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Rus istihbaratının silahları PKK'dan çıktı

10 Mayıs 2009 09:21 tsi
Rus istihbaratının silahları PKK'dan çıktı  
Rusya'nın muhalif Novaya Gazeta gazetesi Rus istihbarat servisi FSB'ye ait Kalaşnikofların terör örgütü PKK'da bulunduğunu, bunların hangi yolla terör örgütü PKK'ya ulaştığını sorguladı.

Novaya Gazeta'nın "Silahlar ülke genelinde dolaşıyor" adlı haberinde 2000 yılında FSB genelinde demirbaş sayımının gerçekleştiğini ve sonucunda birçok silahın kaybolduğunun ortaya çıktığını yazdı.

Kaybolan silahların FSB'nin dokümanlarına dayanarak listesini çıkartan gazete, Çeçenistan savaşı döneminde FSB'ye ait 96 silahın bir şekilde kaybedildiğini ya da çalındığını yazarak, makalede şu ifadelere yer verdi: "FSB'nin veri bankasında şu bilgi bulunuyor: 'FSB'nin 4. bölümü Türkiye güvenlik birimlerinin 26 adet AKS-74 (demirbaş numaraları ile birlikte) silahı ele geçirdiğini doğruluyor.' Peki Rus silahlarının Kürtlerde ne işi var?" Moskova'da gerçekleşen market saldırısında emniyet müdürünün kullandığı silaha dikkat çeken gazete, bunun Çeçenistan hatırası olarak müdürde bulunduğu, bu durumun yasalara uygun olmadığı eleştirisi getirdi. Ordu ve istihbarat servislerinden kaybolan silahlarla kolaylıkla bir iç savaş çıkartılabileceğini hatırlattı.

1951 ile 2008 yılları arasında silahlı birliklerden toplam 182 bin 114 parça silahın kaybolduğuna değinen gazete, "Bunların arasında 13 bin 684 adet Kalaşnikof, 22 bin 119 adet Makarov marka tabanca, 4 bin 89 adet TT tabanca, 268 Steçkin marka tabanca, 3 bin 634 adet Nagan, 504 adet Mavzer, 154 adet Baretta gibi önemli bir döküm var." bilgisini verdi. Afgan savaşında verilen silah zayiatlarının bu rakama dahil olmadığını kaydeden gazete, genellikle depolarda çıkan yangınlar sonucunda silahların kaybolduğuna ya da çalındığına dikkat çekti. Gazeteye göre Rus halkının elinde 170 binden fazla silah var.
 
cihan



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs