darbecide ! | " /> darbecide ! | "/>

En Sıcak Konular

Darbe ihbarı darbecide !

10 Mayıs 2009 09:15 tsi
Darbe ihbarı darbecide ! 
Eruygur'un devlette köstebeği mi var?

Başbakan Erdoğan ve eski Genelkurmay Başkanı Özkök'e Ergenekon'un darbe planlarını ihbar eden 3 mektup emekli Orgeneral Eruygur'un bilgisayarından çıktı. Ergenekon'a sızan mektuplar, “Eruygur'un devlette köstebeği mi var” sorusunu gündeme getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e Ergenekon'un darbe planlarını ihbar eden mektup-ların emekli Orgeneral Şener Eruygur'un bilgisayarında ele geçirildiği anlaşıldı. İkinci Ergenekon iddiananmesinin delil klasörlerinde yer verilen 3 ihbar mektubunun, Şener Eruygur'un bilgisayarında çıkması, 'Ergenekon'un Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık'ta köstebeği mi var?' sorusunu gündeme getirdi.

ERDOĞAN VE ÖZKÖK'E 3 İHBAR MEKTUBU

Başbakan Erdoğan ve Özkök'e 2004'te gönderildiği anlaşılan iki ihbar mektubunda, dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, Kara Kuvveteleri Komutanı Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ile Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın planladığı Sarıkız ve Ayışığı darbe planları ayrıntılarıyla anlatılıyor. Başbakan Erdoğan'a gönderilen 3. mektupta ise, Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Eruygur'un başını çektiği darbeci ekibin, AK Parti'ye karşı ülkeyi kaos ortamına sürükleyecek faaliyetlerde bulunduğu anlatılıyor.

DARBE İHBARI DARBECİDE

Ergenekon'u Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na ihbar eden 3 mektubun birer kopyası, 1 Temmuz 2008'deki 6. dalga operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan, darbeci ekibin başını çeken emekli Orgeneral Şener Eruygur'da ele geçirildi. Eruygur'un başkanlığını yaptığı ADD Genel Merkezi'ndeki odasında bulunan bilgisayarında bulunan mektuplar, ikinci Ergenekon iddianamesinin 150. delil klasörüne kondu. Savcılar, 13 numarası verdiği klasördeki belgelerin, Erdoğan ve Özkök'e yazılan ihbar mektupları olduğunu tespit etti.

KAYIT TARİHLERİ 2004 VE 2007

Belgelerin incelenmesinde Eruygur'un, Başbakan Erdoğan'a 2004'te gönderildiği tahmin edilen ilk ihbar mektubunu bilgisayarına 'sayın.doc' adıyla 28 Mayıs 2004 tarihinde kaydettiği belirlendi. Özkök'e gönderilen ihbar mektubunun 5 Şubat 2004'te bilgisayarına kaydeden Eruygur'un, mektubun 'ek bilgi notu'nu da 6 Şubat 2004'te kaydettiği tespit edildi. Eruygur'un, Başbakan Erdoğan'a 2006'da gönderildiği tahmin edilen 'Başarılamayan bir darbe planı ve bugüne yansımaları' başlıklı ikinci ihbar mektubunu ise 'ayışığımetin.doc' adıyla 2 Şubat 2007'te kaydettiği belirlendi.


Emekli oldu ama belge akışı sürdü


Erdoğan ve Özkök'e 2004'te gönderildiği tahmin edilen iki ihbar mektubunun o tarihte darbe hazırlıkları yapan Eruygur'da ele geçirilmesi “Başbakanlık ve Genelkurmay'da Ergenekon'un köstebeği mi var” sorusunu gündeme getirdi.

ERGENEKON AĞI ÇALIŞIYOR

Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz ve Teknik Daire Başkanı Albay Atilla Uğur ile is-tihbarat ağı kuran Orgeneral Eruygur'un, siyasetçi, bürokrat ve işadamları ile devlet kurumlarını yakından izlediği ortaya çıkmıştı. Erdoğan'a gönderilen ihbar mektubunun ADD'deki bilgisayara 2007'de kaydedilmesi ise 2004'te Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli olan Eruygur'un kurduğu istihbarat ağının faaliyette olduğunu ve Ergenekon'a belge akışını sürdürdüğünü gösterdi.

BELGE MİT'TEN Mİ SIZDI

Erdoğan'a gönderilen ihbar mektubunun, gereğinin yapılması için gönderildiği MİT'ten Eruygur'a sızmış olabileceği de ileri sürüldü. Bedrettin Dalan'a MİT İstanbul Bölge Müdürü O.Y.'nin 'kaç mesajı' gönderdiğinin ortaya çıkması bu ihtimali güçlendirdi.


Özkök'ü ikna edip sizi devirecekler

Ergenekon'u ihbar eden üç mektuptan ikisi Başbakan Erdoğan'a gönderildi. Erdoğan'a gönderilen ilk mektupta dönemin Jandarma Genel Komutanı Eruygur'un başını çektiği ekibin darbe planı 'Genelkurmay Başkanı'nın (Özkök) ikna veya zor kullanılarak emekli edilmesi, AKP'nin parçalanarak ikinci bir parti kurdurulması, Cumhurbaşkanının size karşı mukavemet unsuru olarak kullanılması' şeklinde özetleniyor.

KAOS ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

Erdoğan'a 2006'da gönderildiği tahmin edilen ikinci mektupta ise 2003'te darbeyi uygulamaya koyamayan ekibin dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök tarafından engellendiği belirtiliyor. İlk ihbar mektubundaki darbe planlarının daha da ayrıntılı anlatıldığı ikinci mektupta, rahip cinayeti, Danıştay saldırısı, Hrant Dink cinayeti gibi gelişmelerin darbeye zemin hazırlamak için planlandığı belirtiliyor.

BÜYÜKANIT'A DİKKAT

Mektupta Yaşar Büyükanıt'ın 2004'teki darbe girişimine Eruygur'u engelleyip, Genelkurmay Başkanı olacağı için karşı çıkmadığı belirtilerek 'Hareketin bir parçası olması riski her zaman mevcuttur' deniyor.


Subaylar rahatsız propagandası yalan

Dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök'e 2004'te gönderildiği tahmin edilen ihbar mektubunda ise Jandarma Genel Komutanı Eruygur'un darbe planları çerçevesinde ordu içindeki faaliyetleri ayrıntılarıyla anlatılıyor. Mektupta, Özkök'ün darbeye ikna edilmesi için TSK içinde huzursuzluk olduğuna dair propaganda yapıldığı, bunun için Jandarma'da Batı Çalışma Grubu kurulduğu anlatılıyor. Mektupta darbeci generallerin raporlarının aksine TSK mensubu personelin büyük bir çoğunluğunun Özkök'e gönülden bağlı olduğu belirtiliyor.

yenişafak



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs