En Sıcak Konular

Azmettiriciler ile tetikçi aynı salonda !

10 Mayıs 2009 08:59 tsi
Azmettiriciler ile tetikçi aynı salonda !
Her iki davanın sanıkları aynı anda mı yargılanacak’ yoksa ‘yargılama ayrı dosyalar olarak mı yapılacak?’

Ya Danıştay sanıkları Ergenekon sanıklarıyla birlikte yargılanacak. Ya da Danıştay sanıkları ile ‘azmettirici’ Ergenekoncular ayrı bir oturumda birlikte hakim karşısına çıkacak.

ERGENEKON davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet’in bombalanması davasının İstanbul’da birleştirilmesine ‘tamam’ derken davanın nasıl görüyeceği tartışma konusu oldu. 13. Ağır Ceza’nın ‘dosya geldikten sonra yargılamanın bu dosyadan ayrı yapılıp yapılamayacağı hususunun değerlendirilmesine’’ kararının ardından, ‘her iki davanın sanıkları aynı anda mı yargılanacak’ yoksa ‘yargılama ayrı dosyalar olarak mı yapılacak?’ tartışması başladı.

BİRLİKTE YARGILANACAKLAR

EMEKLİ DGM Savcısı Mete Göktürk, İstanbul 13. Ağır Ceza’nın kararındaki tespitin, ‘Mahkeme heyetinin ihsası rey gözükmemesi için yazdığı bir teferruat’ olduğunu söyledi. Her iki davanın sanıklarının birlikte yargılanması gerektiğini belirten Göktürk ‘Mahkeme heyeti, yargılama sürecinin daha fazla uzamaması adına parelel yürüyen bir dava olarak da duruşmaları götürebilir’ dedi. Her iki durumda da Danıştay tetikçileri ile azmettiricileri aynı salonda hakim karşısına çıkacaklar.

MAHKEME İKİ YOL İZLEYEBİLECEK

13. Ağır Ceza, dosyanın birleştirilmesini ve yargılamasını birlikte yürütülmesine karar verdiği takdirde ‘cinayetin azmettirici’ oldukları iddia edilen Ergenekon sanıkları ile Danıştay katili Alparslan Arslan ve diğer sanıklar aynı anda aynı salonda yargılanacaklar. Dosyalar ayrıldığı takdirde, Danıştay sanıkları ile azmettirici oldukları öne sürülen Ergenekon yöneticileri ve cinayetle irtibatlı diğer sanıklar ayrı bir dosya üzerinden yine birlikte hakim karşısına çıkacak.

EK İDDİANAME YERİNE GEÇECEK

ANKARA 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyayı Ergenekon davası gören mahkemeye gönderdiği görevsizlik kararı, iddianame yerine geçecek. Ergenekon savcıları da ek iddianame hazırlayarak, iki eylem arasındaki bağlantıların cevabını arayabilecekler.

Ergenekon’a giden 9 yol

ERGENEKON savcısı Zekeriya Öz, ‘terör örgütü’ iddiasıyla hazırladığı 2 bin 455 sayfalık ilk iddianamede Danıştay saldırısı ile Ergenekon arasındaki bağlantıları gösteren delilleri tek tek sıralamıştı. İşte o bağlantılar:

KATİL İLE YAKIN İLİŞKİ: Alparslan Arslan hem Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin ile Hüseyin Görüm’ün avukatlığını yapıyor hem de Muzaffer Tekin’in ortağı Ayhan Parlak’ın avukatı. Kuvayı Milliye Derneği’nde ve Muzaffer Tekin’in bürosunda Alparslan Arslan’ın kartvizitleri bulundu.

TELEFON TRAFİĞİ: Katil Arslan kullandığı cep telefonu ile Muzaffer Tekin’le 35, Raif Görüm’le 2, Osman Yıldırım’la 691, Osman Yıldırım’ın bir başka hattı ile 55, Yusuf Görüm’le 11, Muzaffer Tekin’in ortağı Ayhan Parlak ile 108 kez konuştu.

KÜÇÜK-ARSLAN YAN YANA: Alparslan Arslan’ın Veli Küçük’le İsveç’te düzenlenen Azerbaycanla ilgili bir kongrede yan yana çekilmiş resimleri çıktı. Fotomontaj iddialarını bilirkişi incelemesi çürüttü.

OSMAN YILDIRIM ANLATTI: Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım, Ergenekon savcılarına verdiği ifadede ‘Veli Küçük ile Alparslan Arslan’ın Üsküdar’daki Katibim Restoran’ın yanındaki çay bahçesinde buluştuklarını biliyorum, zaman zaman ben de yanlarında bulundum’ dedi.

BOMBALARI TEKİN VERDİ: Osman Yıldırım ‘Ataşehir’deki villada Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım’ın da olduğu toplantıda Tekin, Cumhuriyet gazetesine atılacak 3 bombadan ikisini bana birini Alparslan Arslan’a verdi. İş bitince sana 500 bin dolar para vereceklerdi’ dedi.

KARDEŞ BOMBALAR: Eskişehir’de Ergenekon zanlılarından emekli Binbaşı Fikret Emek’in annesine ait evde bulunan el bombalarıyla Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların aynı kafile numarası taşıyor oluşu savcının önemli delilleri arasında.

BANKA HESAPLARI COŞTU: Saldırının ardından Alparslan Arslan’ın anne ve babası ile Osman Yıldırım’ın akrabalarının ve İlhan Parlak’ın banka hesaplarında toplam 300 bin YTL tutarında artış tespit edildi.

GÜLALTAY’IN SEKRETERİ: Ergenekon sanığı Semih Tufan Gülaltay’ın sekreteri Esra Feride Gökçimen, ‘Gülaltay’ın ofisine Muzaffer Tekin sık sık gelirdi. Tekin, Danıştay saldırısından iki gün önce 4-5 kişilik bir grupla geldi. Gülaltay ile saatlerce toplantı yaptı. Alparslan Arslan da Gülaltay’ın ofisine gelip giderdi’ dedi.

İLİŞKİNİN RESMİ İMZASI: İlişkinin resmi belgelerinden birisi de ek klasörlere girdi. Hüseyin Görüm kendisine ait fabrikaya yeğeni Rasim Görüm’ü 600 dolar ücretle ‘vekil’ tayin ederken, Görümler’in imzaladığı belgede avukat olarak Alparslan Arslan’ın imza ve kaşesi var.

star



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs