En Sıcak Konular

Eski Rektör Okudan'dan ilk açıklama

9 Mayıs 2009 21:30 tsi
Okyanus Operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, serbest kaldıktan sonra rektörlükte hocalara hitap etti.

Kimseye küs olmadığını kaydeden Rektör Okudan, 5 yıldır izin yapmadığını ancak tutuklu kaldığı 5,5 ay boyunca izin yaptığını söyledi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizen rektör, yargıya güvendiğini kimseye de kırgın olmadığını kaydetti.

Okyanus operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Adana Cezaevi'nde 5,5 ay hapis yatan Rektör Prof. Dr Süleyman Okudan, ilk mahkemesinde serbest bırakıldı.

Önceki gece geç saatlerde Konya'ya gelen Okudan, rektörlükte öğretim üyelerine bir teşekkür konuşması yaptı. Rektörlük binasına girişte çiçekler, posterler ve sloganlarla karşılanan rektör, için kurban kesildi.

Kurban kesiminin ardından dua edildi. Alnına kurban kanı sürülen Okudan tüm hocalarla tek tek kucaklaştı.

Ardından rektörlük önündeki kürsüye gelerek bir konuşma yapan Süleyman Okudan, yargıya güvendiğinin altını çizdi.

Devlete küsmediğini açıklayan rektör, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Daha önce de yargıya hesap verdim. Yeter ki yargının önünde olayım. Adalete güveniyorum. Adalet eninde sonunda tecelli edecek. Konu yargıya intikal etti. Yargı en doğru cevabı verecektir. Türkiye bir hukuk devletidir. Biz buna inanıyoruz; siz de inanın."

Süleyman Okudan, bundan sonra da hiçbir ayrım yapmadan, el ele gönül gönüle Selçuk Üniversitesi'ni daha iyi yerlere taşıyacaklarını belirtti.

Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük üniversitesi olduğunu anlatan Okudan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Kişi devletine küsmez. Ben de küsmedim. Olur böyle yol kazaları. Makamlar mevkiler geçicidir. Baki olan devlettir. Ben 5 yıldır tatil yapmamıştım ne yapalım 5,5 ay izin yaptım. Kitap okuduk, televizyon izledik, yattık. Dinlendik geldik. İyi de oldu yeni projelerle geldim. Dostça kardeşçe ve ayrım yapmadan el ele Selçuk Üniversitesi'ni beraber yükselteceğiz."

Rektör Süleyman Okudan, konuşmasının sonunda mahkemede kendini savunan üniversite hocası hukukçulara ve avukatlarına teşekkür etti.

Cezaevinde kaldığı süre içinde kendini mektup yazarak ve ziyaret ederek yalnız bırakmayanlara ayrı ayrı teşekkür eden Süleyman Okudan, kendisinin arkasında duran ve sürekli destek olan eşine de ayrıca teşekkür etti.

Öte yandan Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 17 Aralık 2008 tarihinde 8 ilde eş zamanlı yapılan 'Okyanus' operasyonu yapmıştı.

Operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı. Rektör Süleyman Okudan dün akşam saatlerinde çıkarıldığı 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.

Samanyoluhaber



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,432 µs