Cinayet gecesi 64 mesaj | " /> Cinayet gecesi 64 mesaj | "/>

En Sıcak Konular

Cinayet gecesi 64 mesaj

9 Mayıs 2009 13:13 tsi
Cinayet gecesi 64 mesaj Ergenekon sanığı Mustafa Tekin'in dikkat çeken telefon kayıtları

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay’a saldırı ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi yönünde görüş bildirilmesine karar verdi.

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, verilen üç saatlik aranın ardından alınan kararları açıkladı. Mahkemenin, söz konusu davaların birleştirilmesi yönünde görüş bildirilmesine ilişkin kararında, Yargıtay’ın Danıştay’a saldırı ve Ergenekon davası dosyalarının birleştirilmesi yönündeki kararına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin direnmeyerek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden muvafakat istediği hatırlatıldı.

Ankara’dan dosya istendi
Kararda şu ifadelere yer verildi: “Yargıtay Ceza ve Ceza Daireleri Genel Kurulu’nun çeşitli kararları göz önünde bulundurulduğunda, dosyamız sanıkları ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde anılan dava kapsamında yargılanmakta olan sanıklar arasında her iki iddianame içeriğine göre kişisel, fiili ve hukuki bağlantının bulunduğunun iddia edilmiş olması, dava usul ekonomisi, mahkememiz tarafından ikinci celsede yetki konusunda vermiş olduğumuz karar ve de Yargıtay’ın ilam içeriği gibi hususlar bir arada değerlendirilerek, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasının mahkememizde birleştirilmesi yönünde muvafakat verilmesine, birleştirme kararı verilerek dosyanın mahkememize gönderilmesi için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına, dosya geldikten sonra yargılamanın bu dosyadan ayrı yapılıp yapılamayacağı hususunun değerlendirilmesine.”

Tekin’e 64 mesaj sorusu
Birleştirme kararından önce ise Danıştay davasında ismi geçen sanıkların ifadeleri alındı. Duruşmada Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım ve Mehmet Demirtaş mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı. Sanıklardan Muzaffer Tekin, mahkeme heyetinin Danıştay saldırısının öncesinde sabaha karşı saat 01.00-01.50 arasında telefonundan 64 mesaj çekilmesinin nedenini sorması üzerine, bunun İbrahim Şahin’den gelen ve hoşuna giden bir mesaj olduğunu, bu nedenle tanıdıklarına bu mesajı gönderdiğini söyledi.

Mesajın içeriğini tam hatırlayamadığını ancak “Yine mor dağlara bulut çöküyor, o dağlarda kalanlar bilir” şeklinde ifadeler bulunduğunu kendisi de asker kökenli olduğu için bu ifadelerin hoşuna gittiğini anlatan Tekin, “Ben de ne kadar aynı görüşte olduğum insan varsa bu mesajı gönderdim. Danıştay saldırısının bir gece öncesine gelmesi ise bir tesadüf olmuştur” diye konuştu.

Beş tutukluya tahliye
Öte yandan dünkü duruşmada tutuklu sanıklar Halil Behiç Gürcihan, Rasim Görüm, Abdullah Arapoğulları, Oğuz Alparslan Abdülkadir ve Bekir Öztürk’ün tahliyesi kararlaştırıldı.

Bombaların görüntüsü mahkemede
Ümraniye'de yakalanan 27 el bombasının olay yeri fotoğraf ve görüntüleri Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Ümraniye'de ele geçirilen 27 adet el bombasına ilişkin olay yeri fotoğrafları ve görüntülerini talep etmişti. Emniyet Müdürlüğü'nden dün mahkemeye gönderilen CD, dava dosyasına kondu.
CD'de gecekonduda "2007-R-461" rapor numarası ile çekilen 38 adet fotoğraf ve yedi dakika 32 saniyeden oluşan kamera görüntüleri bulunuyor. El bombalarına ilişkin fotoğraflarda, malzemelerin bulunduğu eski ahşap sandık da yer alıyor. Fotoğraflarda, bombaların yanında MKE yapımı tapa ve fünye de görülüyor.

Küçük Zirve’de şüpheli
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Veli Küçük, Malatya'daki Zirve Yayınevi'ndeki olaya ilişkin, 6 mayıs çarşamba günü şüpheli olarak Silivri'de ifade verdiği ortaya çıktı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan tutuklu sanık Veli Küçük, Mersin'de cezaevinde bulunan birinin adı "Abdullah" olan iki kişinin, Taraf gazetesine gönderdikleri elektronik posta ile, "Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamının tertipçisi veya azmettiricisi, Veli Küçük'tür" iddiasında bulunduklarını ileri sürdü. Bu mesajın Malatya Cumhuriyet Savcılığına gönderildiğini ileri süren sanık Veli Küçük, "Malatya da, Silivri savcılığına göndermiş. Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı nedeniyle çarşamba günü şüpheli olarak Silivri'de ifade verdim. Zirve Yayınevi'nin şu anda şüphelisiyim" diye konuştu.

Savcılık soruşturma başlatmıştı
Taraf'a iletilen mektubu ihbar kabul eden Malatya Başsavcılığı, bir süre önce Veli Küçük hakkında soruşturma başlatmıştı. Mektupta "Veli Küçük'ün, katliam için Hıristiyan çevrelerine yakınlığı ile tanınan Abdullah A. ile Levent E.G'yi görevlendirdiği" iddiası yer almıştı. Katliamla ilgili soruşturmayı yürüten savcılık, bu iddia üzerine ihbar mektubunda adı geçen Veli Küçük dahil bu üç kişinin telefon kayıtlarını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan istemişti.

Genelkurmay’ın tavrı doğru
Ergenekon davasının dünkü duruşmasında söz alan Veli Küçük, Genelkurmay’ın bu davaya ilişkin sergilediği tutumun doğru olduğunu söyledi. Küçük şunları kaydetti: “ABD’nin Büyükelçisi Edelman, İsmail Yıldız’a üç kez gitmiş, ‘Beni Veli Küçük ile tanıştır’ demiş. Ben, Güney Azerbaycan’ı karıştırırsam, ABD İran’a oturacak. Anladığım kadarıyla beni abartıyorlar. Tamam bütün Azeriler beni sever sayar, ama  benim o kadar gücüm yok. Ben tanışmayı kabul etmediğim, ‘Orta Doğu yerinde kalacak, Türkiye parçalanmayacak’ dedim diye suç işledim, buradayım.” Küçük, kendisine yönelik birçok suikast girişiminin olduğunu bunlardan birinde oğlunu kaybettiğini söyledi.

Taraf



Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs