En Sıcak Konular

ADD Azerbaycan'a da uzandı

8 Mayıs 2009 19:53 tsi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 17 Mayıs'ta Ankara'da yapacağı mitinge katılımı artırmak için çalışırken Azerbaycan'daki yeni şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

ADD Bakü şubesi, Azerbaycan Kurucu Başkanı İslam Aliyev'in katılımıyla kuruluş toplantısını yaptı. Toplantıya, Azerbaycan'ın yanı sıra Ukrayna'dan ve Tataristan'dan birer temsilci katıldı. Türkiye'den de dernek kurucularından Arif Çavdar ile GYK Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Işıklı katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Azeri ve Türk katılımcılar, Atatürk'ün yalnızca Türkiye'nin değil tüm mazlum ulusların kurtuluşunun öncüsü olduğunu ifade ettiler. ADD Genel Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise "Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu girişimlerin başarıya ulaşması için ilgi ve desteğimizi sürdüreceğiz." denildi.

Öte yandan, ADD'nin Ankara'daki mitinge katılımı artırmak için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Kapı kapı dolaşan dernek üyeleri, bastırdıkları afiş ve broşürleri dağıtıyor. Bastırılan afişlerde 'sosyal hukuk devletimize, demokratik laik cumhuriyetimize, üniter yapımıza ve tam bağımsızlığımıza sahip çıkalım' yazıyor. Afişte, Atatürk posteri ile Türk bayrağı da yer alıyor.

Ayrıca dernek, cumhuriyet mitingi uygulama esaslarını da şubelerine gönderdi. Pazar günü Tandoğan Meydanında düzenlenmesi planlanan cumhuriyet mitingi için Ankara Valiliği'nden izin alındığı ifade edildi. Yerel gazete-tv'lerin mitinge getirilmesinin tüm etkinliğin yurt genelinde yankı bulması bakımından çok önemli olduğu belirtilirken; Ankara dışından gelen katılımcıların ise bulundukları il ve ilçede tek merkezde birleşerek Ankara'ya gelmeleri istendi.

Miting sonunda Anıtkabir ziyaret edileceği dile getirilirken; belirlenen pankartlar dışında hiçbir görsel malzemenin taşınmayacağı ve sloganların atılmayacağı kaydedildi. Provokasyonlara karşı tedbirli hareket edilmesi istenirken; "Kışkırtıcı davranışlara cevap verilmemeli ve bu şekilde hareket edecek olanlar en yakın güvenlik yetkililerine bildirilmelidir. Bu tip hareketlerin provokasyon amaçlı olarak yaratılabileceği de akıldan çıkarılmamalıdır." denildi.

cihan



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,750 µs