'takoz' cevabı | " /> 'takoz' cevabı | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan Erdoğan'a 'takoz' cevabı

8 Mayıs 2009 21:01 tsi
Baykal'dan Erdoğan'a 'takoz' cevabı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "Baykal, devam eden Ergenekon davasına takoz oluyor" sözüne bakın nasıl cevap verdi...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de adaletin, hukukun önüne takoz olanları oradan çekip almak istediğini belirterek, "Hukukun önündeki engelleri kaldırmak istiyorum, adaletin önündeki engelleri kaldırmak istiyorum. Adalet uygulamalarındaki çifte standartlara son vermek istiyorum." dedi.

Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sayman Mustafa Özyürek, Muğla milletvekilleri Fevzi Topuz ve Gürol Ergin'le beraber geldiği Muğla'da, üçüncü dönem belediye başkanlığına seçilen Osman Gürün'ü makamında ziyaret ederek kutladı.

Belediye hizmet binası önünde halka hitap eden Deniz Baykal, vatandaşlara teşekkür ederek, aynı desteği genel seçimlerde de vermelerini istedi.

Baykal, "Siz Muğla'da CHP'ye bir oy attınız, hükümetin yarısı gitti. Aynı desteğin devam etmesi durumunda hükümetin tamamı gidecek." diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin yeni bir arayış içine girdiğini iddia eden Deniz Baykal, "Bu tehlikeli bir arayış. 'Parlamentoda rahatım, yargıda değilim.' diyor. Siyasilerin yön vereceği bir yargı istiyorlar. Bu ülkenin başına büyük işler açacak bir arayıştır. Buna izin vermeyeceğiz. Yoksa Türkiye'de demokrasi hayal olur." şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarının millî iradeden kaçtığını ileri süren Baykal, dünyanın her yerinde genel seçimlerin dört yılda bir yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi: ''Yasayı değiştireceğiz, süreyi uzatacağız demeye başladılar. Cumhurbaşkanlığı süresini beş değil, yedi yıl yapacaklarmış. Milletvekilliği süresini dört değil, beş yıl yapacaklarmış. Daha geçen yıl dört yıla indirdik, dünyanın her yerinde de dört yıl.''

Deniz Feneri davasına da değinen Başkanı, "Deniz Feneri olayı sadece Almanya'da yaşanmadı, Türkiye'de de yaşandı. Almanya, Türkiye'deki suçluların ve bu işte adı geçen şirketlerin adını verdiğini söylüyor ama bugün o şirketler bulunamıyor. Bir yerde suç işlendi dendi mi üzerine yürüyorsun. Bunun üzerine neden yürümüyorsun?" diye sordu.

EN BÜYÜK TAKOZ OLAN DOKUNULMAZLIĞI KALDIR

Başbakan Erdoğan'ın "takoz" benzetmesi hakkında da konuşan Baykal, şunları kaydetti: "Anayasa Mahkemesi'nin yaptığını değiştirmeye çalışıyorsun. Hukuk daha iyi işlesin diye mi, yoksa kapatması davasının intikamını almak için mi? Hukuk için mi, adalet için mi yapmaya mı çalışıyorlar? Türkiye siyasetinin samimiyete, özü sözü bir insanlara ihtiyacı var. Sen Türkiye'deki adaletin önündeki en büyük takoz olan dokunulmazlığı kaldır."

Deniz Baykal, konuşmasının ardından milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclisleri üyeleriyle toplantı yaptı.

cihan



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,348 µs