''ricacı değiliz'' mesajı | " /> ''ricacı değiliz'' mesajı | "/>

En Sıcak Konular

Gül'den AB'ye ''ricacı değiliz'' mesajı

8 Mayıs 2009 18:40 tsi
Gül'den AB'ye ''ricacı değiliz'' mesajı  



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prag'da yaptığı temaslar sonrası yaptığı basın açıklamasında AB ile açılması geciken enerji faslı ile ilgili sert açıklamalar yaptı.

Gül, "Türkiye'nin oynadığı role rağmen açmak istemiyorlarsa bu onların inandırıcılığı ile ilgili soru işareti yaratır. Biz bu konuda ricacı değiliz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB Dönem Başkanı olan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmelerin ardından bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

Gül, yaptığı basın açıklamasında görüşmelerde alınan yolu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

AB ile görüşmelerde enerji faslının açılmasını beklediklerini belirten Gül, "Mümkün olduğunca kısa sürede açılması gerekmektedir. Türkiye burada yaşamsal bir role sahip. Buna ihtiyaç varsa bu faslın açılması gerekir. Biz zaten fasılları açıp kapatma azmine sahibiz. Bu onların sorumluluğu aslına bakarsanız. Eğer Türkiye'nin rolünün farkında olmalarına rağmen bu faslı açmıyorlarsa bu onların sorunu, bizim değil. Bu AB'nin inandırıcılığı ile ilgili bir konu, bizim değil. Biz bu konuda ricacı değiliz" diye konuştu.

Gül, Nabucco projesi ile ilgili olarak da bazı önemli gelişmeler olduğunu, bazı sorunların çözümü için yol alındığını ifade etti.

ÖNYARGISIZ HAREKET EDİLMELİ

Gül, Azerbaycan-Ermenistan görüşmeleriyle ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise "Kafkasya'daki süreç kolay değildir. Çözümü kolay olsaydı böyle kronik bir hal almazdı. 18 yıldır Azeri-Ermeni sorunu sürüyor. Türkiye-Ermenistan arasında da sorunlar uzun süredir devam ediyor. Umarım kolaylaştırıcı katkılarla Kafkaslar'ın tamamında pozitif gelişmeler sözkonusu olur" dedi.

Gül, Türkiye-Ermenistan sınırı ile ilgili gelişme olup olmadığı yönündeki soruya "Türkiye ve Ermenistan arasındaki çalışmalar her iki ülkenin normalleşmesi için devam ediyor. Bunun devam etmesi konusundaki mutabakatımızı yenilemiş olduk. Bu görüşmelere herkes iyi niyetli başladığı için problemlerle değil, çözümlerle başlamak lazımdır. Bunların sürebilmesi, neticelenebilmesi yolunda bütün gelişmelerin hepsinin pozitif etkisi izlenmelidir" yanıtını verdi.

MAÇ DAVETİ GÜNDEME GELMEDİ

Sarkisyan'ın Türkiye-Ermenistan karşılaşmasına gelip gelmeyeceği yönündeki soru üzerine de Gül, şunları aktardı:
"Ben Erivan'da davet etmiştim. Bu konu o nedenle açılmadı aramızda. Herkesin olumlu katkısını beklediğimiz bir süreçtir. Türkiye ile Azerbaycan arasında da dışarıya sızdığı gibi bir gerginlik sözkonusu değildir. Bu konuda yazı yazan kimse kaynağın kim olduğunu ortaya koymak zorundadır ki yanlış sonuçlar ortaya çıkmasın" dedi.

star



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,210 µs