En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan: Kararlıyız

8 Mayıs 2009 17:21 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hükümetimiz Avrupa ile bütünleşme sürecini sürdürme ve ivme kazandırma hususunda kararlıdır'' dedi.

Erdoğan, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 9 Mayıs Avrupa Günü'nün, Türkiye'de de Avrupa Birliği'nin dayandığı ve Türkiye'nin bugün artık tüm insanlık için evrensel nitelikte görülen değerlere bağlılığının hatırlatılmasına vesile oluşturduğunu ifade etti.

Avrupa bütünleşmesinin Avrupa kıtasında barış ve istikrarın yerleşmesini sağladığına işaret eden Erdoğan, ''Bugün Avrupa Günü'nü kutlarken, yüz milyonlarca insanın paylaştığı ortak değerleri, ortak idealleri ve ortak bir geleceği de kutluyoruz. Avrupa'nın halen devam etmekte olan genişlemesiyle sağlanan istikrar alanının tüm kıtayı kapsaması gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin bu alanda vermekte olduğu katkıların her sene daha da arttığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

''Diğer yandan Hükümetimiz, Avrupa ile bütünleşme sürecini sürdürme ve ivme kazandırma hususunda kararlıdır.

Avrupa Birliği'nin barış, özgürlük, hukukun üstünlüğü ve demokrasi gibi temel değerleri halkımızca da kabul edilmekte, önemsenmektedir. Bu temel değerlerin ülkemizde daha da sağlam bir şekilde yerleşmesi için bize en büyük destek halkımızdan gelmektedir.

Toplumsal yaşantımızı daha da modernleştirecek olan bu süreçte siyasal, hukuksal, ekonomik ve toplumsal alanlarda gerçekleştirmekte olduğumuz reformlarla halkımıza yaşamın her alanında layık olduğu en yüksek standartların verilmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda üzerimize düşeni kararlılıkla yerine getirmeyi sürdüreceğiz.''

Türkiye'nin bu süreç sonunda gerçekleşecek tam üyeliğinin AB'ye de dinamizm katacağını, medeniyetler ittifakı anlayışını güçlendireceğini, ekonomik alanda rekabetçi gücünü arttıracağını ifade eden Erdoğan, ''AB'yi, enerji, dış politika, güvenlik gibi alanlarda sağlayacağı yeni açılımlarla uluslararası alanda daha etkin bir konuma getirecektir. Tüm vatandaşlarımın ve Avrupa halklarının bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyorum'' dedi.



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,741 µs