En Sıcak Konular

CHP'nin kanalında sendika krizi

8 Mayıs 2009 17:06 tsi
CHP'nin kanalında sendika krizi CHP'nin kanalı olarak bilinen Halk TV'de sendikaya üye olan çalışanlar uyarıldı, bir personel işten çıkartıldı. Kanala ATA TV'den transfer yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisine yakınlığıyla bilinen  Halk TV’de sendikalaşma sürecine tepki göstererek sendikalı bir personelini gözdağı için işten çıkardı. CHP'nin televizyonu olarak bilinan Halk TV'ye sendikalaşma sürecinde yaşanan gerilim sonrası MHP'ye yakınlığıyla bilinen ATA TV'den ekip transfer edildi.

Halk TV çalışanlarının Türkiye Gazeteciler Sendikası'na (TGS) üye olmaları kanalda taşları yerinden oynattı. Kanalda ilk gözdağı deneyimli kameraman Ergahi Gülbitti'nin işten atılmasıyla verildi.

'GÖZDAĞI İÇİN İŞTEN ATILDIM'

Ergahi Gülbitti sarı basın kartı sahibi olmasına rağmen 1,5 aylık çalışma süresi sonunda tazminatsız olarak işten çıkarıldığını belirtti. Gülbitti, işten çıkartılma nedeninin ‘gerekli verimin alınamadığı’ gerekçesinin gösterildiğini söyleyerek, ‘Gerçek neden sendikalaşma sürecinde diğer çalışanların gözünü korkutmaktı’ dedi.

Ergahi Gülbitti, Halk TV’de toplam 15 kişi çalıştığını, çalışanlardan 9’unun TGS’ye üye olduğunu belirterek yaşanan süreci anlattı; “Fakat bu durum parti yönetimini rahatsız etti ve kanalın müdürü Turan Özkan'ı çağrılıp sert biçimde uyarıldı."

SENDİKADAN İSTİFA ETSİNLER

CHP'de  televizyondan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, kanal müdürü Özkan'a 9 kişinin derhal sendikadan istifa etmelerini istediğini aktaran Gülbitti, buna karşı çalışanların istifa etmediklerini söyledi.

Gülbitti yaşananların sendikaya bildirildiğini ve artan gerilimden sonra da Turan Özkan’ın görevinden el çektirildiğini kaydetti. Bu süreçte de kendisinin işe yeni başlamış olması ve sendikalı olması nedeniyle çalışanlara gözdağı vermek amacıyla işten çıkartıldığını söyleyen deneyimli kameraman, sarı basın kartı sahibi olduğunu da hatırlattı.

HALK TV'ye ATA TV'DEN TRANSFER

Kanalda yaşanan yönetim boşluğu sonrası Halk TV’ye MHP’ye yakınlığı ile bilinen ATA TV’den bir ekibin getirildiğini söyleyen Gülbitti, “Daha dün 1 Mayıs mecliste ve alanlarda boy gösteren takiyeci Sosyal Demokrat CHP'de sendikalaşmaya savaş açılması da tarihe geçmiş oldu.” diyerek sitemini dile getirdi.

Ergahi Gülbitti kendisini işten atan idari görevli Erkan Kaya’nın aynı zamanda CHP’de görevli olduğunu da aktardı.



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,712 µs