bunu da yapmış! | " /> bunu da yapmış! | "/>

En Sıcak Konular

Ferda Paksüt bunu da yapmış!

8 Mayıs 2009 16:30 tsi
Ferda Paksüt bunu da yapmış! Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, AK Parti hakkındaki kapatma davası sürecinden beri tartışmaların odağında.

Aile boyu adının geçtiği ve kuşkuları yargı üzerine çeken hadiseler hafızalardaki tazeliğini koruyor. Kamuoyuna en son yansıyan dokümanlar ise kimyasını bozmuş gibi. 'En iyi savunma hücumdur' mantığıyla sesini yükseltip hedefe savcıları koyması bundan.

Ergenekon belgelerinin, kötü bir huyu var; umulmadık anda dikiliveriyor insanın karşısına. 99 numaralı klasör de öyle. Buradaki belgelere göre, Paksüt'ün öğretmen emeklisi eşi telefon görüşmeleri yapıyor; gazetecilerle haber konusu bilgiler paylaşıyor. Mahkeme üyeleri Dubai'de mi, maçta mı, kiminle yemek yiyor; üyelerin lojmanlardaki evine kim geldi; menfaat dek-dedikodularında son durum ne?.. Hepsinden haberdar. Osman Paksüt de konuşmalara şahitlik ediyor; yeri geldiğinde telefonu alıyor.

Yine, kapatma davasının peşinde koşturması değil, ifadesi sırasında muhatap kaldığı soruların terlettiği anlaşılıyor Ferda Paksüt'ü. Cevaplarında ise hatırlamadıkları kadar itirafları da var: "Dava ile ilgilenmemin sebebi benim şahsi meselem...Telefonda sehven kullandığım cümlelerdir... Arkadaşım(gazeteci) E.B.'ye sohbetlerde belki dikkatsizlikle, dalgınlıkla mahkeme üyelerinin ne yaptıklarını, nereye gittiklerini anlatmış olabilirim."

Şüphesiz, en tuhafı, mahkeme üyesi eşinin oy kullanacağı bir dava konusunda iddiaya girmesi olmalı. "Arkadaşım E.B. ile kapatma davası sonucuyla ilgili yemek iddiasına girmiştim" diyor savunmasının bir yerinde.

Gelinen noktada, Anayasa Mahkemesi, savcıların gönderdiği dosya üzerine Osman Paksüt hakkında hukuki işlem başlattı. Kendisi, yasadışı dinleme suçlamasıyla savcılara işlem yapılmasını istedi. Eşi, zaten Ergenekon sanığı. Üç durumda da, son sözü yargı söyleyecek. Ancak, işin bir de toplum vicdanı ve Yüce Mahkeme'nin saygınlığını ilgilendiren yönü var. Çünkü, ortalığa dökülenler(belki yenileri eklenecek), mahkeme üyesini, etik sorumlulukla baş başa bırakacak mahiyette.

Aslında, 'Beyefendi' de, tablonun farkında ama yüzleşmeye yanaşmıyor. Eşi, "Osman diyor ki, başın belada!" sözlerini sarf ederken, oturduğu köşesinden "Saçma sapan konuşuyorsun, girer. Delil yok, sonra insanları suçluyorsun" diyen kendisiydi oysa.

Zekai Özçınar-ZAMAN



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs