En Sıcak Konular

MHP'den Yaşar Büyükanıt'a tepki

8 Mayıs 2009 13:45 tsi
MHP'den Yaşar Büyükanıt'a tepki MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bir televizyon programında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partisi adına gündemi değerlendiren Şandır, ''O zaman sorarlar acaba o dönem görevinizi yapmadınız mı?'' şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Büyükanıt'ın açıklama yapmasını doğru bulmadığını söyleyerek, ''Bazılarının açıklama yapma, konuşma yapma hakkı yoktur'' ifadelerini kullandı.

Koruculuk sistemini Mardin olayını bahane göstererek kaldırmaya çalışmanın PKK'nın işine geleceğini söyleyen Şandır, ''Koruculuğun kaldırılmasını PKK istiyor. Koruculuğun kaldırılmasında Mardin olayını gerekçe yapmak, iyi niyetli bir yaklaşım değildir.'' diye konuştu.

MHP'nin asker kökenli milletvekili Kürşat Atılgan ise 27 Nisan e-muhtırasından ötürü Büyükanıt'ı eleştirerek, ''Demokratik nizama bu şekilde müdahale etmek de doğru değil. E-bildiriyi kişisel olarak yaptıysa da yanlıştır.'' dedi

Kürşat Atılgan, Büyükanıt'ın 27 Nisan e-muhtırası için ''ben yazdım'' şeklindeki açıklamalarını doğru bulmadığını ifade etti.

Atılgan şunları söyledi; ''Münferit yazdığı belli oluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde münferit olarak bir olay Genelkurmay Başkanı da olsa topluma deklare edilmez. Kuvvet komutanlarıyla, olayın önü arkası, ne tür sonuçlar doğuracağı tartışılır ve ondan sonra topluma bildirilir, deklare edilir. Demokratik nizama bu şekilde müdahale etmek de doğru değildir."

(CİHAN)




Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,581 µs