En Sıcak Konular

FT: "Türkiye'nin AB üyeliği hayal"

0 0 0000 00:00 tsi
FT: İngiliz Financial Times gazetesi, Avrupa Birliği'nin her geçen gün biraz daha 'sürrealist' bir örgüt haline geldiğini savundu. 'AB'nin hayatın gerçekleri ile sorunu olduğunu' belirten gazeteye göre buna en güzel örnek Türkiye.

Gazete yazarlarından Gideon Rachman AB'nin önümüzdeki beş yılı Türkiye'nin üyeliği ve yeni AB Anayasası gibi gerçekleşmesi her geçen gün biraz daha zayıf bir olasık haline gelen konuları şiddetle tartışarak geçireceğini yazdı.
 
Tüm AB'nin önemli gibi görünüp aslında önemsiz olan bir kurum haline gelme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu savunan yazar, aslında kurumun hep böyle olmadığını, son 15 yıl içerisinde şaşırtıcı başarılara imza attığını da belirtti.
 
Yazar AB'nin önündeki Türkiye ve anayasa gibi gerçekten büyük olan iki projenin ise her geçen gün daha da zorlaştığını belirterek, "AB'nin başarı çağı sona yaklaşıyor" dedi.
 
Fransızların AB Anayasası'nı reddettiğini ve birçok Fransız politikacının da anayasayı reddetmenin aslında AB'nin genişlemesine karşı dolaylı bir protesto olduğu sonucuna vardığını belirten yazar, bu nedenle Devlet Başkanı Jacques Chirac'ın Fransız Anayasası'nı değiştirip Hırvatistan'ın üyeliğinden sonraki tüm genişlemelerde halkın oyuna başvurulması zorunluluğunu getirdiğini hatırlattı.
 
"Buna Türkiye maddesi de diyebilirsiniz" diye yazan FT yazarı, Fransa'nın yanlız olmadığını, Türkiye'nin üyeliği konusunda Avusturya'nın da referanduma gitme sözü verdiğini belirtti. 
 
CNNTurk



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs