En Sıcak Konular

Medvedev: Rusya ve Gürcistan ortak tarihe sahip

8 Mayıs 2009 12:04 tsi
Gürcü ve Rus halkının hiç bir zaman düşman olmadığını söyleyen Rusya devlet başkanı Medvedev, ortak tarihin ilişkilerin tamir edilmesinde yardımcı olacağını söyledi.

Rusya devlet başkanı Dmitri Medvedev Rusya ve Gürcistan'ın ortak bir tarihe sahip olduğunu bu sayede ilişkilerini tamir edebileceklerini söyledi.

Gürcistanlı İkinci Dünya Savaşı eski Sovyet askerlerine konuşan Medvedev, Nazi Almanyası'nın yenilgiye uğratılmasında Sovyetler Birliği'nin rolüne dikkat çekti. Savaşın yaklaşık 27 milyon asker ve sivil Sovyet vatandaşının hayatına mal olduğu belirtildi.

Kremlin'den yayınlanan özel mesajda, "Rusya-Gürcistan dostluğunun bir kaç yüzyıllık kitabındaki en unutulmayan ve kahraman sayfalar Nazi işgalcilere karşı ortak savaştır. Ortak tarihi miras, iyi komşuluk geleneklerine sahibiz. Halklarımız arasında güven ve karşılıklı anlayışın yeniden tesis edilebilmesi için ortak tarihi miras, komşuluk gelenekleri ve yoldaşlık kesin bir zemin oluşturuyor. İki halk hiç bir zaman birbirinin düşmanı olmadı." dedi.

Gürcistan ve Rusya arasında Güney Osetya sebebiyle geçen Ağustos'ta kısa bir savaş yaşanmıştı. Gürcistan devlet başkanı Mikheil Saakaşvili ile hiç bir zaman konuşmayacağını söyleyen Medvedev, fakat ileride herhangi bir hükümet ile ilişkileri geliştirmenin yollarını tartışmaya hazır olacağını belirtti.

Medvedev, "İki ülke arasındaki ilişkilerde şu anda ciddi zorluklar bulunuyor. Halk ve kamu kuruluşları arasındaki irtibatlar durmadı." dedi.

dunyabulteni



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs