flaş açıklama! | " /> flaş açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Genelkurmay'dan flaş açıklama!

8 Mayıs 2009 11:50 tsi
Genelkurmay'dan flaş açıklama! 44 kişinin katledildiği Bilge köyündeki katliamın ardından, dün alevlenen koruculuk tartışmaları üzerine Genelkurmay'dan bir açıklama geldi.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'deki saldırıyı "tam bir bir vahşet' olarak niteleyerek, "Ancak buradaki olayla koruculuk kurumu arasında bir bağ kurularak korucuların kurumsal olarak ve bir bütün olarak sorumlu gösterilmeye çalışılmasını önyargılı ve yanlış bir uygulama olarak değerlendiriyoruz" dedi.
 
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KORUCULUK SİSTEMİ
"Mardin'in Bilge köyünde meydana gelen olay tam bir vahşet olup, hiçbir insani değerle izah edilmesi mümkün değildir. Konu yargıya intikal etmiştir. Yargının bu insanlık dışı olayın faillerini bularak cezalandıracağına inanıyoruz. Ancak, buradaki olayla koruculuk kurumu arasında bir bağ kurularak, korucuların kurumsal olarak ve bir bütün olarak sorumlu gösterilmeye çalışılmasını önyargılı ve yanlış bir uygulama olarak değerlendiriyoruz."

BAŞBUĞ'UN ABD ZİYARETİ
"Genelkurmay Başkanımızın ABD ziyareti söz konusudur. Bu ziyaretle ilgili programla ilgili çalışmalar devam etmektedir" diyen Gürak, resmi ziyaretin tarihinin belli olmadığını ifade etti.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın ABD'yi ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin soru üzerine de Tuğgeneral Gürak, Orgeneral Iğsız'ın ABD'ye gitmesine ilişkin herhangi bir bilgisi bulunmadığını söyledi.


BÜYÜKANIT'IN AÇIKLAMALARI
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 32. Gün'e yaptığı çarpıcı değerlendirmeler için de, "TSK'dan emekli olmuş personelin kamuoyuna yansıyan görüş ve düşünceleri, tamamen o görüşleri ifade eden kişilerin görüşleri olup o görüşler üzerinde bizim bir değerlendirme yapmamız doğru değildir. TSK, görev ve sorumluluk alanı kapsamında ve kendisine verilen yasal sınırlar içerisinde çalışmalarını ve ilişkilerini yürütmekte ve olabilecek görüş ve önerilerini de ilgili makamlara iletmektedir" dedi.

POYRAZKÖY KAZILARI
Bir gazetecinin, basında, Poyrazköy'deki askeri alana bir gazetenin muhabirlerinin giremediğine yönelik haberler bulunduğunu belirtmesi üzerine Tuğgeneral Gürak, Poyrazköy'deki ikinci derece kara askeri yasak bölgesinin gündeme gelmesinin ana nedeninin, bu bölge içerisinde bulunan gömülü mühimmatın nerede olduğu ve buraya kişilerin serbestçe girip girememesi ile ilgili olduğuna dikkati çekti.

Tuğgeneral Gürak, "Bazı basın mensupları bu bölgeye serbestçe gidip 3,5 saat kalabilirken, diğer bazı basın mensuplarının bunu tam denemeden bu bölgeye gidilemeyeceği sonucuna ulaşmaları gerçekten çok düşündürücüdür. Takdir kamuoyunundur" dedi.

cnnturk




Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs