En Sıcak Konular

Mardin katliamında vahim iddia

8 Mayıs 2009 09:38 tsi
Bilge köyündeki katliamın sanıklarından Mehmet Sait Çelebi savcılıktaki ifadesinde istihbarat elemanı olduğunu söyledi.

JİTEM'le bağlantılı olduğu belirtilen Çelebi ifadesinde "Ben korucuyum. Aynı zamanda istihbarat sağlarım. Olay günü saat 17.00 sıralarında Ahmet üsteğmen arayarak yanına gitmemi istedi.

Ben 17.00 ile 19.00 arasında Ahmet üstteğmenin yanındaydım. Saat 19.00'da ayrılarak Mazıdağı'na geri geldim." dedi. Silah seslerinin gelmesiyle dışarı çıktığını anlatan Çelebi, "Ahmet üstteğmeni aradım. Ahmet üstteğmeni aradığım sırada olayın tam ortasıydı. Ben ateş etmedim." ifadelerini kullandı.

Katliam emrini verdiği iddia edilen 'Şıh Mehmet' lakaplı Mehmet Çelebi de savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Müşteki ve tanık ifadelerini reddeden Mehmet Çelebi "Olay saatinde evdeydim, eşim buna şahittir. Ben jandarmada susma hakkımı kullandım ve ifade vermedim." dedi. İfadesinde maktuller ve müştekilerle aralarında husumet bulunmadığını iddia eden Çelebi'ye, eşi Fersi çelebi'nin katliamda ölenlerden Fesih Çelebi ile ilişkiye girdiği ve olayın bundan kaynaklandığı iddiası da soruldu. Mehmet Çelebi ifadesinde "Bu beyanları kabul etmiyorum. Eşim kimseyle ilişkiye girmiş değildir. Bunlar iftiradır." beyanında bunuldu.

14 yaşındaki M.Ş.Ç. ise evde olduğunu ve silah seslerini duymadığını kaydetti. Abdulkadir Çelebi de yaralıları hastaneye taşımaya yardım ettiğini iddia etti. Çelebi şunları söyledi: "Ömer Çelebi'nin evinde yemek yedik. Yemek esnada 3-4 el ateş edildiğini duyduk ve dışarıya koştuk. Sait Çelebi'yi gördüm. Ona Kürtçe teröristlerin köyü bastığını söyledim ve teröristlerin geldiği tarafa doğru bir jarjör boşalttım. Su deposunun önünde mevzilenip bölük komutanını aradık. Daha sonra Ayhan Başçavuş panzerle gelerek olay yerini sordu. Ömer Çelebi panzerin üzerine binerek bize yol gösterdi."



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,851 µs