En Sıcak Konular

“Kime hizmet ettiğinizin farkında mısınız?”

0 0 0000 00:00 tsi
“Kime hizmet ettiğinizin farkında mısınız?” Başbakan Erdoğan Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada çok sert açıklamalar yaptı. Üstelik Başbakan’ın hedefinde bu kez Hamas, el-Fetih, ABD ve Kuzey Iraklı Kürtler vardı. İşte o çok konuşulacak konuşmadan bölümler…

Başbakan MİT müsteşarı gibi konuştu

Bölgeye arkamızı dönüp olan biteni görmemek gibi bir lüksümüz yok. Lübnan son derece kritik bir süreçten geçiyor. Bu süreç bölgemiz için de belirleyici bir faktör haline gelmiştir. Tarihimiz ve misyonumuz bu ülkenin kaderiyle ilgilenmeyi gerekli kılıyor. Bizim Beyrut’ta, Trablus’ta ortak hatıramız vardır. Bunları görmezden gelemeyiz. Türkiye Lübnan’da bir güven unsuru olarak görünmektedir.

Petrolün Batıya akacak olması Erdoğan’ı kızdırdı

Bizi yakından ilgilendiren diğer ülke Irak. 2007 onlar için bir kader yılı olacaktır. Verilen bilgilere göre, etnik çatışmada ölüm sayısı 600 bin civarındadır. Müttefiklerin kaybı ise sadece 6 bin. Ortada sadece insan kaybı noktasında böyle bir fatura var. İşin maddi boyutu kimse tarafından açıklanmıyor. Irak’ın petrol kaynakları ile ilgili tasarrufun nereye yönlendirildiğini de görüyoruz.

Irak dün kötü yönetildiği için bu güne gelmiştir. Bugün dünden iyi değil. Sokaklar kan gölü. O halde yarın nasıl bir Irak görmek istiyoruz. Buna doğru cevap verilmezse yarın bugünü arayacağız. Bana dokunmayan bin yaşasın! Biz böyle düşünemeyiz. Yanı başımızda olan bu olaya kayıtsız kalamayız. Başta ABD olmak üzere tüm küresel aktörleri sıkıntıyı çözmeye çalışıyorum.

“Sakın bir oldubittiye tevessül etmeyin!”

Türkiye başta olmak üzere komşu ülkeleri içine katmadan yapılacak oldubittiler Irak’ı istikrara kavuşturmayacak. Etnik unsurlar bunu iyice düşünsün. Bugün önlerindeki en önemli soru şudur: kendi içinde ve komşularıyla ihtilaflı bir Irak istikrar kazanabilir mi? Kerkük’te oldubitti peşinde koşanlar bu uyarıyı dikkate alsın. Irak’ın bizim için AB’den daha öncelikli bir hal aldığını söylemiştim. Bunu durup dururken söylemedim. Gelişmeler bizi buna zorladı. Kerkük’te bir oldubittiye tevessül edilmesi çok tehlikeli gelişmelere yol açabilir. Kerkük’teki referanduma sessiz kalamayız.

Hamas ve el-Fetih’e sert uyarı

Filistin’de kendi içinde çatışmalar oluyor. Bunu Müslümanlıkla bağdaştırmamız mümkün değil. Hamas’a ve el-Fetih’e yakışmıyor. Kendilerini bir check (kontrol) etsinler. Neye, kime hizmet ettiklerinin farkında değiller. Bu çatışmaları acıyla izliyoruz. Türkiye olarak bu çatışmaların sona ermesi için taraflar nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz. Bu anlamsız kardeş kavgasına son verin.

iyibilgi.com



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,349 µs