En Sıcak Konular

Kendi isteğiyle Öz'e ifade verdi

8 Mayıs 2009 09:08 tsi
Zirve Yayınevi cinayeti davasında azmettirici olarak tutuklanan Varol Bülent Aral, kendi isteğiyle Ergenekon'da tanık oldu. Aral Savcı Öz'e 1.5 saat ifade verdi.

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayeti davasında azmettirici olarak tutuklanan Varol Bülent Aral, Ergenekon soruşturmasında kendi başvurusu üzerine 'tanık' olarak dinlendi.

Zirve Yayınevi cinayetinin kilit ismi Varol Bülent Aral, Ergenekon soruşturmasında 'tanık' olarak dinlendi. Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayeti davasının bir numaralı sanığı Emre Günaydın'ı "sana devlet desteği sağlarım" diyerek azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan Aral'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tanık olarak ifadesine başvuruldu. Zirve cinayeti davasında önce tanık olarak dinlenen ardından da azmettirmek suçundan tutuklanarak Malatya Cezaevi'ne konulan Varol Bülent Aral'ın, Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermek için kendisinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Aral, önceki gün İstanbul'a getirildi. Ancak aynı gün ifadesi alınamadığı için Metris Cezaevi'ne konuldu. Dün sabah 09.00'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Aral, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e yaklaşık 1.5 saat ifade verdi. Ardından yeniden Metris Cezaevi'ne götürüldü.

KÜÇÜK'ÜN TELEFONU AJANDASINDA

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde biri Alman, üç kişinin bıçaklanarak öldürülmesi davasının bir numaralı sanığı Emre Günaydın, cezaevinde Cumhuriyet Savcısı'na ifade vererek, kendisini Varol Bülent Aral'ın azmettirdiğini öne sürdü. Bunun üzerine Aral, gözaltına alındı. Aral, 4 Şubat 2009 günü çıkarıldığı Malatya Adliyesi'nde, 'terör örgütü yöneticisi olmak', 'örgüt faaliyetleri çerçevesinde birden fazla şahsın öldürülmesi', 'yağmaya teşebbüs suçuna azmettirmek' ve 'birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından tutuklandı. Cezaevine gönderilen Aral, duruşmaya getirilerek tanık olarak dinlenmişti. Aral'ın, tanık olarak dinlendiği duruşmada Günaydın, Aral'a hitaben "Hani devlet desteği sağlayacaktın'' diye bağırmıştı. Günaydın, duruşmadan sonra cezaevinde verdiği ifadede kendisini Aral'ın azmettirdiğini ileri sürdü.

Aral'ın ajandasında ise aralarında emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu Ergenekon sanıklarının telefonları çıkmıştı.



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,200 µs