Çelebi JİTEM'ci mi? | " /> Çelebi JİTEM'ci mi? | "/>

En Sıcak Konular

Mardin katliamında vahim iddia: Çelebi JİTEM'ci mi?

8 Mayıs 2009 08:41 tsi
Mardin katliamında vahim iddia: Çelebi JİTEM'ci mi? 44 kişinin katledildiği Bilge köyündeki katliamın ardındaki sır giderek netleşiyor.

Katliamın nedeni trilyonluk petrol randı mı?

Vahşetle sonuçlanan rant kavgasının altında yatan olayı Bugün ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre katliam evinin sahibi eski muhtar Cemil Çelebi, 2003’te hızlı zengin olmanın bir yolunu buldu. Akrabaları ile birlikte köyün hemen yakınından geçen BOTAŞ'a ait Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattını delen Cemil Çelebi, kısa sürede trilyonlara ulaşan bir servet elde etti.

Vahşi saldırıda ölen Cemil Çelebi, aynı evde can veren Ali Çelebi ve Vahap Çelebi, ile birlikte tam 2 ay boyunca boru hattından çaldıkları petrolün tankerini 20 milyar liradan sattı. Ham petrolü alan şebekeler, boya fabrikası adı altında açılan fabrikalarda petrolü işleyerek akaryakıta çeviriyordu.

JİTEM'deki dostlar

Bilge köyündeki katliama imza atan isimlerden biri olan M. Sait Çelebi, akrabalarının kaçakçılıktan çok para kazandığını fark ederek ranta ortak olmak istedi. Koruculuk yapan M. Sait Çelebi, köyün JİTEM ile irtibatlı tek korucusu olarak biliniyor. Tehdit ve şantajla kaçakçılığa ortak olan Çelebi'nin JİTEM'deki dostları sayesinde kaçakçılığın devam etmesini sağladığı iddia ediliyor.

Köyde ortaya çıkan rantın paylaşımı konusunda tartışma çıkınca, Cemil Çelebi, köyde 1 gecede 350 milyar lira dağıtıyor. Mardin'de 500'er milyara 3 minibüs hattı alan Cemil Çelebi'nin toplam servetinin 3 trilyona ulaştığı da belirtiliyor.

Kaçakçılık ortaya çıktı

M. Sait Çelebi ile Cemil Çelebi'nin paylaşımda sorun yaşaması nedeniyle, M. Sait Çelebi, bir gece kaçakçılığın yapıldığı noktaya sabotaj düzenleyerek yakıyor. Yangın üzerine olaya müdahale eden yetkililer petrol kaçırıldığını tespit ediyor.

Yapılan operasyonda adı geçen 4 kişi ile birlikte Vahap Çelebi de gözaltına alınırken bir astsubay ve bir yüzbaşı ise açığa alınıyor. Ancak yeterli delil olmadığından kaçakçılık sanıkları yalnızca iki ay hapis yattıktan sonra tahliye oluyor. 2003 yılında yaşanan bu olay, geçtiğimiz günlerde yaşanan vahşetin anlaşılması için büyük önem taşıyor.

 



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs