kahrolmuş ! | " /> kahrolmuş ! | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti kapatılmayınca kahrolmuş !

8 Mayıs 2009 08:05 tsi
AK Parti kapatılmayınca kahrolmuş ! Anayasa Mahkemesi'nin hakkında inceleme başlattığı Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, AK Parti kapatma davasının sonuçlandığı gün 'yas' ilan etmiş.

Kararın açıklandığı 30 Temmuz 2008'de emekli general Ali E.'nin eşi Ülkü E. ile görüşen Ferda Paksüt, üzüntülerini şöyle dile getiriyor: "Yani o kadar fena yıkıldım ki şu anda Ülkü Hanım. Bütün arkadaşlarım ağlıyorlar üzüntülerinden."  
 

Ergenekon sanığı Paksüt'ün AK Parti kapatma davasının sonuçlandığı gün yaptığı bazı telefon görüşmeleri ikinci iddianamenin ek klasörlerinde yer alıyor. Paksüt, başta gazeteciler olmak üzere çeşitli isimlerle görüşmeler yapıyor. Bu konuşmalardan biri emekli general Ali E. ve eşi Ülkü E. ile yapılmış. Kendisini arayan arkadaşı Ülkü E.'ye, "Valla nasıl olalım bu şartlarda.." diye sıkıntısını aktaran Paksüt, sonuçtan duyduğu mutsuzluğu anlatıyor. Ülkü E.'nin, "Osman Bey elinden geleni yaptı ama yani.." sözüne karşılık, "Evet yani, maalesef Ülkü Hanımcım, demek ki bazı ortada geçen maddiyatla ilgili laflar." cevabını veriyor. Paksüt'ü "Herhalde, herhalde!" sözleriyle arkadaşı da onaylıyor. Ülkü Hanım'ın destek için görüşme önerisinde bulunduğu Ferda Paksüt, şunları söylüyor: "Yani o kadar fena o kadar yıkıldım ki şu anda Ülkü Hanım. Bütün arkadaşlarım ağlıyorlar üzüntülerinden." Ülkü Hanım ise "Desteğimiz her zaman sizinle beraber, biz yıkılmadık, ayaktayız." diyerek destek veriyor.

KALEYİ TERK ETMEYİN, SAKİN OLMAKTA YARAR VAR

Ferda Paksüt'le Ülkü Hanım'ın kadın dayanışmasından sonra emekli general Ali E. telefonu alıyor. Ferda Paksüt'e 'geçmiş olsun' dileklerini iletiyor. Ancak, emekli generalin dilekleri sadece bununla sınırlı değil. Ferda Paksüt aracılığıyla Osman Paksüt'e birtakım telkinlerde de bulunuyor. "Sakın konuşmayın ve tam bir suskunluğa dalın." uyarısını yapan emekli paşa, "Bu kaleyi terk etmeyin, o yüzden sakin olmakta yarar var." diyor. Ferda Paksüt konuşmasını şöyle tamamlıyor: "Vallahi çok üzgünüm, diyecek hiçbir şey bulamıyorum yani o kadar üzgünüm ki. Tamam paşam sağ olun."

Kadın gazeteciyle konuşurken dinlemeye takılmış

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar hakkında, 'görevlerini kötüye kullandıkları' iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün, kendisine ait kayıtlı telefonlarının dinlenmediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, ilk olarak eşi Ferda Paksüt'ün, soruşturma kapsamında telefonları dinlenen şüpheli kadın gazeteci ile bir belediyeye ait şirket telefonuyla görüşmesi tespit edildi. Ferda Paksüt'ün görüşmeleri kayıt altına alındı ve bu görüşmelerde suç unsuru tespit edildi. Ardından mahkeme kararıyla Ferda Paksüt'e ait telefon dinlemeye alındı. Bu arada Osman Paksüt'ün de eşine tahsis edilen şirket telefonuyla görüşmeler yaptığı tespit edildi. Görüşmeler tesadüfen kayıt altına alındı. Söz konusu bu görüşmelerde Osman Paksüt'ün de AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin 'suç teşkil edebilecek' bazı konularda konuştuğu ve bu yüzden görüşme tutanaklarının da Anayasa Mahkemesi'ne gönderildiği kaydedildi. Ayrıca Paksüt ailesinin ev telefonlarının dinlenmediği ve görüşmelerinin kayıt altına alınmadığı ifade edildi. Osman Paksüt, kendi telefonunun dinlendiğini ileri sürmüş ve savcılar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
 
zaman



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,020 µs