En Sıcak Konular

Askeri mühimmat malzemesi çalındı!

7 Mayıs 2009 14:10 tsi
Makina Kimya Endüstrisi (MKE) Kırıkkale Mühimmat Fabrikasında havan topu mermisi kovanı yapımında kullanılan yaklaşık 2 ton ağırlığındaki 256 pirinç malzeme çalan 4 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kırıkkale- Ankara karayolunda durdukları 06 AS 9426 plakalı kamyonette, MKE Mühimmat Fabrikası’ndan çalındığı belirlenen havan topu mermisi kovanı yapımında kullanılan pirinç malzeme ele geçirdi. Yaklaşık 2 ton ağırlığındaki piyasa değeri 27 bin lira olan 256 pirinç malzemenin, Kırıkkale’deki MKE Mühimmat Fabrikası’ndan çalındığı anlaşıldı. Çalınan pirinç plakaların 105 milimetre havan topu mermisi kovanı yapımında kullanıldığı bildirildi. Malzemelerle birlikte 4 zanlı jandarma tarafından gözaltına alındı.

BİRİ FABRİKANIN GECE BEKÇİSİ

Zanlılardan birisinin Mühimat Fabrikası’nda gece bekçisi olarak görev yapan 47 yaşındaki Z. T. olduğu ortaya çıktı. Z.T.'nin akrabası Ş. T. ve arkadaşları E. Ş. ile A. A. birlikte malzemeleri çaldığı anlaşıldı. Bekçi Z. T.'nin malzemelerin ele geçirildiği kamyoneti gece içeriye aldığı ve fabrikanın içinde malzemelerin kamyonete yüklendiği ortaya çıktı. Jandarmada sorguları süren zanlıların, bugün mahkemeye sevk edilecekleri belirtildi.


Mühimmat Fabrikası Müdürü Sait Altıntaş, pirinç malzemenin havan topu mermi kovanı yapımında kullanılan ham malzeme olduğunu belirterek, “Piyasada bu malzemeyi patlayıcı madde yapacak üretim alanı yok. Bunları basacak pres ve makineler ancak MKE fabrikalarında bulunuyor. Zanlılar çaldıkları malzemeyi ancak eritebilir veya hurda olarak satabilir” dedi.

Hürriyet



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs