En Sıcak Konular

Cami karşıtı grubun yürüyüşüne yasak

7 Mayıs 2009 13:59 tsi
Almanya'nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'inin (DİTİB) yaptıracağı Merkez Cami inşaatına karşı çıkan aşırı sağcı “Pro Köln” grubunun cumartesi günü kent merkezinden cami inşaatının bulunduğu yere kadar düzenlemek istediği p

Güvenlik nedeniyle yürüyüşe izin vermeyen ve grup üyelerinin sadece bir meydanda toplanmalarına izin veren mahkemenin bu kararının iptal edilmesi için “Pro Köln” üyeleri, Münster Yüksek İdare Mahkemesine başvuruda bulundu.

Köln Emniyet Müdürü Klaus Steffhagen düzenlediği basın toplantısında, “Pro Köln” grubunun sadece Deutz semtindeki Barmerplatz adlı meydanda toplanma izni olduğunu belirterek, “Mahkeme kararı gereği yürüyüşe izin verilmeyecek. Pro Köln, Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izlenmekte olan bir grup” dedi.

Steffhagen, Köln'de aynı gün solcu ve diğer bazı grupların da “Pro Köln”e karşı gösteriler yapacağına dikkat çekerek, “Kim olursa olsun aşırılığa varan durumlarda, polise taş ya da şişe atılması durumlarında müdahale edeceğiz. Taşkınlığa kesinlikle izin vermeyeceğiz. Toplam 5 bin polis cumartesi günü görev yapacak” diye konuştu.

Herkesi sağduyulu olmaya çağıran ve yarın da Leverkusen ve Dormagen kentlerinde “Pro Köln”ün gösteriler yapacağını kaydeden Steffhagen, “Köln'de cumartesi günü düzenlenecek büyük gösteride maalesef bazı noktalarda trafik tümüyle kesilecek. Deutz köprüsü de bunlardan biri” dedi.

Öte yandan, “Pro Köln”e karşı Heumarkt meydanında sendikalar ve diğer sivil toplum örgütleri tarafından “Aşırı sağcılara geçit yok” adı altında bir gösteri düzenlenecek.

A.A.



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs