şok suçlama! | " /> şok suçlama! | "/>

En Sıcak Konular

Osman Paksüt'e şok suçlama!

7 Mayıs 2009 13:29 tsi
Osman Paksüt'e şok suçlama! AYM başkan vekili Osman Paksüt için toplanan AYM asil ve yedek üyeleri Paksüt için düğmeye basılmasına karar verdi.

YAKLAŞIK 5 ay boyunca telefonlarının hukuka aykırı olarak dinlendiği iddiasını ortaya atan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, geçen hafta sonu "Beni kahpece dinlemişler" tepkisi gösterdi. Paksüt, savcıların yetkilerini aştığını belirterek suç duyurusunda bulunurken hakkındaki iddialarla ilgili işlem yapmayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı da eleştirdi, "Bu iddialarla ilgili işimi yapmayacaksan orada oturma" çağrısı yaptı. Savcılar, delillerin yer aldığı 2'nci iddianame eklerinde Osman Paksüt'ün, Ergenekon sanığı eşi Ferda Paksüt'ün telefonunu kullandığını, davaya konu olan tüm şahıslarla Osman Paksüt'ün de görüştüğünün tespit edildiğini bildirdi.

Anayasa Mahkemesi'ni de Ergenekon soruşturması tartışmalarının içine çeken bu olayla ilgili dün şok bir gelişme daha yaşandı. Anayasa Mahkemesi, Osman Paksüt'le ilgili hukuki sürecin ve incelemenin başlatıldığım duyururken, Paksüt'ün 'terör örgütü' olarak adlandırılan Ergenekon'la ilgili davada 'örgüt kurma' ve 'örgüte silah sağlama' ile suçlandığı ortaya çıktı.

MAHKEME TOPLANDI

Anayasa Mahkemesi, dün tüm bu tartışmaları görüşmek için toplandı. Toplantıya Paksüt ve mahkemenin 10 asil üyesinin yanısıra 4 yedek üyesi de katıldı.

Ergenekon savcılarının 15 Ekim 2008 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına rağmen neden işlem yapılmadığı toplantı sonrası şöyle açıklandı:

İDDİANAME BEKLENDİ

"Soruşturmanın devam etmesi, henüz bir iddianamenin bulunmaması, konu hakkında bir iddianame düzenlenmemesi olasılığı da gözetilerek, kişilerin ve kurumların yıpratılmaması için başvuru tarihinde Başkanlıkça bir işlem yapılmasına gerek görülmemiştir."

6 AY SONRA İŞLEMDE

Açıklamada, "İddianamenin düzenlenmesinden sonra içtüzük uyarınca hukuki süreç başlatılmıştır" denildi. Paksüt hakkındaki başvurunun Ergenekon İddianamesi'nin kabul edildiği 8 Mart tarihinden sonra işleme konulduğu da açıklandı. Ergenekon savcılarının, Paksüt'ün "Örgüt kurma, örgüte silah sağlama" suçlarının yer aldığı yasa maddelerini öne sürerek, başvuruda bulunmaları dikkat çekiyor. Paksüt hakkında bu suçlardan inceleme yapılıyor. Ergenekon savcılarının gönderdiği 199 sayfalık iletişim tespit tutanağı ile ses kayıtlarının bulunduğu 1 CD incelenecek. 199 sayfalık tutanakta, Ferda Paksüt'ün konuşmaları da yer alıyor.

Osman Paksüt: Ben de istedim gerçekler ortaya çıkacak'

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, dün başlatılan "hukuki inceleme süreci"ni şöyle değerlendirdi: "Benim de isteğim buydu. Ekleyeceğim bir şey yok. Gereği neyse ortaya çıkacaktır. Heyetçe görüşüldü, mutabık kalındı. Ben de içindeyim, beraberiz, birlikte yazdık."

20 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt Ergenekon sanıkları arasında. Paksüt'ün "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. HABERTÜRK



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs