Bu davanın tarafı değilim | " /> Bu davanın tarafı değilim | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Bu davanın tarafı değilim

7 Mayıs 2009 12:31 tsi
Erdoğan: Bu davanın tarafı değilim 

Başbakan Erdoğan, siyasi liderlerin Ergenekon'la ilgili yargıya müdahale suçlamalarına sert çıktı. Erdoğan ''Bu davanın ne sağında, ne solunda, ne altında ne üstünde de değilim'' dedi ve ekledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''bazı parti liderlerinin bütün uyarıları ve ricalarına rağmen, devam etmekte olan bir yargı süreciyle ilgili hem siyaseti, hem yargıyı tahrik eden, hem de tahkir eden yaklaşımları sürdürdüğünü'' söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''Ben devam eden yargı sürecinin hiçbir tarafında değilim, bu davanın ne sağında, ne solunda, ne altında ne üstünde de değilim'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bina ile Ankara'nın, Türkiye'nin başkentine yakışır şekilde bir belediyecilik hizmeti verileceğini söyledi.

İktidara geldiklerinde yüzde 36 oranında enflasyon olduğunu belirten Erdoğan, bu oranın yüzde 6'ya düştüğünü anımsattı.

Faizin yüzde 60'lardan, yüzde 11'lere düştüğünü belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Bugün dünyada küresel finans krizi var, bütün dünyayı kasıp kavuran bu kriz karşısında hamd olsun en az etki ile sapasağlam ayakta duran bir Türkiye ekonomisi var. Sıkıntının olmadığını söylemiyorum ama en az etki ile bunu atlatıyoruz. Güçlü ekonomimizle, güçlü toplumsal yapımızla krize karşı direniyor, diğer ülkelere nazaran, krizin etkilerini asgari derecede hissediyoruz.

Bunun yanında artık dünyada küresel bir aktör, bir oyun kurucu haline gelmiş bir Türkiye var. Bir yandan da AB'ye katılım müzakerelerini sürdürüyoruz.''

Başbakan Erdoğan, TRT6, TRT Avaz ve TRT Türk'ün kurulduğunu, yarın yeni bir kanal olan TRT Türk'ün açılışını yapacaklarını belirterek, Bu kanalların dünya çapında bir haber kanalı olacağını kaydetti.

Bu kanalların tüm dünyaya Türkçe yayın yapacağını anlatan Erdoğan, ''nasıl BBC İngiltere'yi tüm dünyaya taşıyorsa, TRT Türk de Türkiye'yi tüm dünyaya taşıyacak; bizim sesimiz, bizim dünyaya açılan penceremiz olacak'' dedi.

Bu noktalara ulaşıldığını, Türkiye'nin böyle bir geniş ufka, böyle geniş bir vizyona kavuştuğunu belirten Erdoğan, ''Biz hedeflerimizi çok yüksek tutuyoruz; çıtamızı çok yüksek tutuyoruz'' dedi.

-''DEVAM ETMEKTE OLAN BİR YARGI SÜRECİ...-

Ankara'da siyasi tartışmalarla vakit öldürmek yerine Türkiye'yi dünyaya taşımanın, dünyada rekabet edebilir bir ülke haline getirmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu mücadeleyi verirken, önümüze çıkarılan her türlü engeli de soğukkanlılıkla, sağduyuyla, demokrasi ve hukuk çerçevesinde aşmanın gayreti içinde oluyoruz.

Bakınız, bazı parti liderleri bütün uyarılarımıza, ricalarımıza rağmen, devam etmekte olan bir yargı süreciyle ilgili hem siyaseti, hem yargıyı tahrik eden, hem de tahkir eden yaklaşımı da sürdürüyorlar. Ben bu tahriklere bu gerilim politikasına asla prim vermedim, asla prim vermeyeceğim ancak şunu da hatırlatmak isterim: Ben, devam eden yargı sürecinin hiçbir tarafında değilim. Bu davanın ne sağında, ne solunda, ne altında ne üstünde de değilim ama aziz milletimin de çok net olarak gördüğü bir şey var. Birileri bu davanın önünde takoz olmak için elinden geleni yapıyor. Birileri, Türkiye'nin aydınlanmasının, karanlık ilişkilerin ortaya çıkmasının önünde, hukuk dışı örgütlenmelerin açığa çıkmasının önünde engel olmaya, bariyer olmaya devam ediyor. Kim ne yaparsa yapsın, biz hukuka inanıyoruz, güveniyoruz. Hukukun üstünlüğüne önem veriyoruz.

Demokrasiyi her şart altında koruduk, koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz.''

-BELEDİYE HİZMETLERİ-

''Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet'' dediklerini anlatan Başbakan Erdoğan, 6.5 yıllık iktidarları sürecinde hizmet ürettiklerini söyledi.

Bugün ve bundan sonra da rotalarının, daha güzel bir Türkiye ve Ankara için çalışmak olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, Ankara'nın daha büyük projelere hazırlandığını söyledi.

Melih Gökçek'in 4. dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanılığına seçildiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, ''Sizlerin oyu ile seçildi. Bu, çok önemli ve anlamlı bir olay'' dedi.

Bunu engelleme gayreti içinde olanlar olduğunu, ellerinden gelen her türlü şeyi yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, milletin AK Parti'yi seçtiğini kaydetti.

Artık Ankaralıların beklentisinin yükseldiğini dile getiren Erdoğan, vatandaşın, dünyanın önemli başkentlerinden biri olan Ankara'da yaşamanın idraki içinde olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan, açılışını yaptıkları hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

aa



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs