En Sıcak Konular

Gizemli toplantıların amacını açıkladı

7 Mayıs 2009 08:43 tsi
Gizemli toplantıların amacını açıkladı
Mehmet Haberal'ın Ergenekon davası kapsamında tutuklanması Kent Otel'de başlayıp Patalya Otel'de devam eden toplantıları yeniden gündeme taşıdı.

Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın Ergenekon davası kapsamında tutuklanması Kent Otel'de başlayıp Patalya Otel'de devam eden toplantıları yeniden gündeme taşıdı. Haberal'ın öncülük ettiği toplantılara birçok isim davet edildi.

Katılımcılardan bazıları 'antidemokratik arayışlar' sebebiyle bir daha gitmedi. Bir kısmı ise demokratik çıkışlar yaptıkları gerekçesiyle organizatörler tarafından çağrılmadı. İlk toplantılara katılan isimlerden biri Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan. Bu toplantılara iki kez iştirak etmiş. Sonraki buluşmalara gitmemesinin sebebini şöyle açıklıyor: "Oradakiler benim kafama uygun değildi. Ergenekon kafalı adamlardı."

Ceylan, bu görüşünü toplantıda da dile getirmiş. Katıldığı son toplantıda söz alarak şu ifadeleri kullanmış: "Tek tek baktığımda hepiniz ülkeye hizmet etmiş insanlarsınız. Ancak bu fotoğrafı birleştirdiğimde karşıma Atatürkçü Düşünce Derneği gibi bir yapı çıkıyor. Bir de bana 1983'te kurulan MDP'yi, Turgut Sunalp'in partisini hatırlatıyorsunuz." Milliyetçi Demokrat Parti (MDP), 1983'te emekli Org. Turgut Sunalp tarafından kuruldu. 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren, MDP'ye oy verilmesini isterken sandıktan Turgut Özal liderliğindeki Anavatan Partisi tek başına iktidar olarak çıktı. MDP, 1985'te kendini feshetti.

Kent Otel'deki toplantılarda sürekli olarak hükümeti yıkmaktan bahsedildiğini anlatan Ceylan, "Yeni oluşum olsun, olmazsa nasıl yıkalım türü konuşmalar yapılıyordu. Bu toplantılar bir yerde askeri gaza getirme toplantılarıydı. Yani demokratik olmuyorsa antidemokratik yöntemlerle..." ifadelerini kullanıyor. Siyasetin dışında kalan insanların her zaman yeni bir arayış içinde olduğunu anlatan Ceylan, Patalya toplantılarına katılan insanların bir kısmının bu kişilerden oluştuğunu belirtiyor. Bu isimlerden demokratik duruşa sahip olanların koptuğunu, çekirdek kadronun yoluna devam ettiğini aktarıyor.

Mehmet Haberal'ın öncülük ettiği toplantılara, Ergenekon kapsamında yargılanan Org. Hurşit Tolon, Org. Şener Eruygur ve Org. Tuncer Kılınç'ın yanı sıra eski bakan ve bürokratlar katıldı. 2006'da başlayan toplantılara katılan isimlerden bazıları şunlar: Mümtaz Soysal, Doğu Perinçek, Anıl Çeçen, Armağan Kuloğlu, Hulki Cevizoğlu, Mustafa Balbay, Güler Kömürcü, Çetin Yetkin, Vural Savaş, Ufuk Söylemez, Hasan Ünal, Süheyl Batum, Yaşar Nuri Öztürk, Yaşar Okuyan.

zaman

 



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs