kabir jesti | " /> kabir jesti | "/>

En Sıcak Konular

Gül'den Rahşan Ecevit'e kabir jesti

7 Mayıs 2009 08:21 tsi
Gül'den Rahşan Ecevit'e kabir jesti Cumhurbaşkanı Gül, 'Rahşan Ecevit'in vefatından sonra devlet mezarlığına gömülmesi için hukuki düzenleme yapılabilir' dedi.

Bülent Ecevit'in mezarını taşımaya gerek kalmadı. Rahşan Hanım'ın "öldükten sonra eşimin yanında olmak istiyorum" talebi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletildi. Gül, Rahşan Hanım'ın vefatından sonra Devlet Mezarlığında eşinin yanına gömülmesi için gerekli hukuki düzenlemenin yapılabileceğini söyledi.

KAMUOYUNDA TEPKİ VARDI

Rahşan Ecevit, daha önce "eşinin mezarını taşımak istediğini" bildirmiş, bu talep de 2 yıl önce Cumhurbaşkanı'na iletilmişti. Cumhurbaşkanı Gül, "sevenleri ayırmayız" diyerek bu konuda da yardımcı olma sözü vermişti. Kısa bir süre önce Devlet Mezarlığı ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak, "mezar nakli"ne izin verildi. Bu izin üzerine Rahşan Ecevit, Ahlatlıbel'de bir aile mezarlığı hazırladı ve eşini buraya taşıyacağını bildirdi. Ancak, Ecevit'in mezarını taşıma kararı kamuoyunda büyük tepki yarattı. Din adamları da mezarı taşımak için geçerli hiçbir neden bulunmadığı yolunda görüş bildirdi. Bunun üzerine Rahşan Ecevit, illa taşıma diye bir ısrarının olmadığını, hayatı boyunca birlikte yaşadıkları eşiyle, öldükten sonra da yan yana uyumak istediğini söyledi. Rahşan Ecevit'in, Devlet Mezarlığında eşinin yanına gömülme talebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletildi.

NEDEN OLMASIN!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "tabi ki neden olmasın. Biz sevenleri ayırmayacağımızı söylemiştik" dedi. Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'e bu konuda ne yapılabileceğini sordu. Genel Sekreter, "Bakanlar Kurulu kararı ile mümkün olabileceğini" söyledi. Bunun üzerine, Cumhurbaşkanı Rahşan Ecevit'in resmi talebi alındıktan sonra gerekli işlemin yapılması için talimat verdi.

RANDEVU İSTEDİLER

Rahşan Ecevit, Cumhurbaşkanı Gül'ün jestini duyunca çok sevindi. Ancak "Gül" ile "Gönül" isimlerini karıştırdığı için dün bazı gazetelere "Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, beni çok mutlu eden bir haber gönderdi" diye açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı'nın "yardım" sözü vermesi üzerine, bu konudaki resmi talebi iletmek ve ayrıntıları görüşmek üzere, Ecevit'in eski Koruma Müdürü ve DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, Cumhurbaşkanı Gül'den randevu talep etti.

takvim



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs