PKK'lı misafirleri | " /> PKK'lı misafirleri | "/>

En Sıcak Konular

Veli Paşa'nın PKK'lı misafirleri

7 Mayıs 2009 08:12 tsi
Veli Paşa'nın PKK'lı misafirleri 

'Selçuk' kod adlı gizli tanığın ifadeleri, iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü'nün PKK ile kurduğu çirkin ilişkileri gözler önüne serdi.

Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün, PKK'nın 3 üst düzey yetkilisini Ankara'da ağırladığı ortaya çıktı...

Gizli tanık 'Selçuk', Ergenekon davasının 2. İddianame eklerinde Veli Küçük'ün PKK bağlantılarını anlattı. Kemal Bay isimli şahsın kendisini istihbarat elemanı olarak kullandığını belirten gizli tanık, "Doğu ve Güneydoğu'da istihbarat çalışmalarından sonra Kemal beni Ankara'ya götürdü. Ankara'da bulunan Anayasa Mahkemesi binasının çaprazında ofisleri vardı. Bu ofis sivil görünümlü bir ofisti. Fakat ofiste kullanılanların tamamı asker ve MİT kökenli kişilerdi" dedi. Gizli tanık şunları söyledi:

"Burada JİTEM görevlisi İrfan denilen kişiyle tanıştım. Bildiğim kadarıyla bu kişi yüzbaşıydı. Ayrıca yine JİTEM görevlisi Savaş isimli kişiyle tanıştım. Bu kişinin de rütbesi Yarbay'dı. Hatta diğer şahısları Savaş Yarbay yönlendiriyordu. Bu kişilerin yanında istihbarat elemanı olarak çalıştırdıkları sivil kökenli insanlar vardı. Ayrıca Arif Doğan'la tanıştım. Doğan, Savaş Yarbay'ın üzerinde birisiydi."

SINIRDA BULUŞMA

Bazı Ergenekon sanıklarının PKK ile bağlantılarının olduğunu öne süren gizli tanık şöyle devam etti: "Küçük, Ankara'daki ofiste, PKK yöneticisi konumundakilerle görüşüyordu. Bir defasında Suriye'den gelecek olan 3 PKK yöneticisi Ankara'ya görüşmek için getirilecekti. Bu kişilerin karşılanması için Savaş Yarbay'la birlikte Gaziantep Islahiye sınırına gittik. Sınırda askerin nöbet tuttuğu mayınlı bölgeye girdik. Suriye tarafından 3 kişi geldi. Sivil giyimli kişiler tanınmasın diye yüzlerini poşu ile bağlamışlardı. Bu şahısları Ankara'ya götürdük. Küçük ile görüştüler”

BiZiMKi VATANSEVERLiK Mi?

Gizli tanık, "Savaş Yarbay bize, 'Bizimkisi de vatanseverlik mi? Bak bu adamlar vatan hainliğini göze alarak PKK içine sızıyorlar, bize bilgi veriyorlar. Yoksa bizim nasıl haberimiz olacak" dediğini ifade etti. Bu kişilerden birisinin askerle girdiği çatışmada öldüğünü de anlatan gizli tanık ifadesini şöyle sürdürdü: "Ankara'daki görüşmeye katılanlardan biri Bingöl'de çatışmada öldürüldü. Bunu JİTEMCİ Ahmet anlatmıştı. Bunun üzerine Savaş Yarbay da, 'Boş ver zaten o çift taraflı çalışıyordu' dedi.

bugün



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,627 µs