En Sıcak Konular

CHP lideri Baykal yine esti gürledi!

6 Mayıs 2009 21:05 tsi
CHP lideri Baykal yine esti gürledi!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümeti iki koldan saldırdı. Baykal'ın gündeminde bu kez hem Cumhurbaşkanlığı görev süresi hem de Ergenekon soruşturması vardı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ''Cumhurbaşkanlığı süresini 5 değil 7 yıl yapacaklarmış, milli iradeden kaçıyorsun'' dedi.

Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından teşekkür etmek amacıyla çıktığı Trakya gezisi kapsamında Kırklareli'ne geldi.

Baykal, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Kırklareli Belediye Başkanlığı binasının balkonundan vatandaşlara hitap etti.

AK Parti iktidarının milli iradeden kaçtığını ileri süren Baykal, dünyanın her yerinde genel seçimlerin 4 yılda bir olduğunu ifade etti.

Deniz Baykal, şunları kaydetti:

''Yasayı değiştireceğiz, süreyi uzatacağız demeye başladılar. Cumhurbaşkanlığı süresini 5 değil 7 yıl yapacaklarmış, milli iradeden kaçıyorsun. Neymiş milletvekilliği süresini 4 değil 5 yıl yapacaklarmış. Ya geçen yıl bunu 4 yıla indirdik. Dünyanın her yerinde 4 yıl. 'Seçim, seçim' diyordun. 'Milli irade, milli irade' diyordun. Milli iradeden ne kaçıyorsun. Kaçamayacaksın, 4 yıl sonra seçim yapılacak iktidar değişecek.''

''AYLARCA İÇERİDE DURUYOR, NEDEN TUTUKLANDIĞINI BİLMİYOR''

Türkiye'de adalet ve kalkınma olmadığını öne süren Baykal, esnaf ve çiftçilerin sıkıntılı günler geçirdiğini belirtti.

Türkiye'de en büyük yolsuzlukların yaşandığını ileri süren Baykal, şunları söyledi:

''Bir iktidar var, adı ne, Adalet ve Kalkınma Partisi. Allah aşkına adalet kaldı mı Türkiye'de? Adaletin Türkiye'de yaşama yansıdığını söyleme imkanı var mı? Bakın şu meşhur İstanbul'daki davaya görürsünüz. Aylarca içerde duruyor, neden tutuklandığını bilmiyor. Sağ giriyor ölü çıkıyor. En büyük yolsuzluklar yaşanıyor. Türkiye'deki bütün hukukçular ayakta. Sırtını iktidara dayamadan hakkını arayabilen var mı? İktidarın desteği olmadan ekonomide, ticarette, eğitimde hakkına hukukuna sahip çıkabilen var mı? Adalet var mı Türkiye'de? Peki kalkınma var mı? Çiftçinin hali ortada, esnafın hali ortada, iş bulamayan gençlerimizin hali ortada. Adalet ve kalkınma yok, adalet ve kalkınma iktidarı var. Adalet ve kalkınma iktidarının yanında yer alanlara adalet de var, kalkınma da var, zenginlik de var, yolsuzluk da var.''

Bütün Trakya'ya ve Kırklareli'ne özel şükran duygusu içerisinde olduğunu belirten Baykal, yerel seçimlerde kendilerine oy veren herkese teşekkür etti.

Kırklareli halkının işini çok iyi yapacak bir belediye başkanı seçtiğini ifade eden Baykal, ''Ona Kırklareli'ne hizmet etme imkanı, şansı verdiniz. Aynı zamanda sadece Kırklareli için değil ülkemizin yarınları için yepyeni bir ufuk açtınız. Türkiye'nin aydınlık geleceğinin nerede olduğuna siz işaret ettiniz. Yarınlar için işaret fişeği attınız. Bütün Trakya'ya gerçekten çok teşekkür ederim'' dedi.

Deniz Baykal, daha sonra, Kırklareli'ne bağlı Kavaklı beldesi belediye başkanı İnci Gönülal Tunç'un doğum günü dolayısıyla getirilen pastayı kesti. Gönülal ile sohbet eden Baykal, daha sonra kentten ayrıldı.

aa

 



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs