Büyükanıt'a ağır cevap! | " /> Büyükanıt'a ağır cevap! | "/>

En Sıcak Konular

Demirel'den Büyükanıt'a ağır cevap!

6 Mayıs 2009 14:58 tsi
Demirel'den Büyükanıt'a ağır cevap! 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ''devlette hastalık'' açıklamasına ilişkin yaptığı değerlendirmesi gündemi sarsacak nitelikte!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ''devlette hastalık'' açıklamasına ilişkin, ''Hiç kimse, kendi iktidarsızlığını, güçsüzlüğünü, devlete yüklemesin. Eğer bozuk bir şey vardı ise düzeltselerdi. Bozuk bir şey varsa düzeltmek, devleti yönetenlerin işidir'' dedi.

Demirel, 12. Avrasya Ekonomi Zirvesinden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hüsamettin Cindoruk'un Demokrat Parti (DP) başkanlığına adaylığına ilişkin Demirel, ''Hayırlı olsun'' yorumunu yaptı.

Siyasetteki son duruma ilişkin bir soru üzerine Demirel, Türk siyasetinin derlenip toparlanmaya ve kendisine çeki düzen vermeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'deki demokrasi rejiminin daha iyi işlemesi bakımından bunun şart olduğunu dile getiren Demirel, ''Türk siyasetini bir araba olarak alırsanız, arabanın 4 tane lastiği var. Biri patlaksa, araba yürümez. Araba yürümüyor'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı süresi konusundaki tartışmalara yönelik bir soruyu da Demirel, ''5 yıl üzerinden cumhurbaşkanlığı referanduma sunuldu. Anayasa'da 7 yıldır. Bana göre 7 sene çoktur. 5 yıl gayet iyi bir zaman...'' şeklinde yanıtladı.

Demirel, bir gazetecinin terör sorununa ilişkin bir yorumu üzerine şunları kaydetti:

''Vahşetin çaresi vardı, alınmadı gibi bir takım tartışmalara girerseniz, vahşete haklılık verirsiniz. Eğer kastettiğiniz Mardin olayı ise, vahim bir olay, utanç verici, ayıp bir olay. Günahtır, ayıptır, yazıktır. Bunun dışında bir şey aramak bence yanlış. Bütün millet, kedere gark olmuştur. Ayıptır, çoluk çocuk demeden, kadın kız demeden, aldıydın, verdiydin, kız verdiydin üzerinden yapılacak bir vahşete hangi tedbiri alsanız işe yarar? Biraz insan olalım canım.''

Süleyman Demirel, bir gazetecinin, ''Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, 'hasta devlet' açıklamasıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Devletin bir takım sıkıntıları olabilir ve o sıkıntıları düzeltmek devleti yönetenlere aittir. Hiç kimse, kendi iktidarsızlığını, kendi güçsüzlüğünü, devlete yüklemesin, eğer bozuk bir şey vardı ise, düzeltselerdi. Bozuk bir şey varsa, düzeltmek, devleti yönetenlerin işidir. Devlet, kendi kendine işlemez, işletilir.''

A.A.



Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,622 µs