En Sıcak Konular

Cumhuriyet kendi yalanına inanıyor

6 Mayıs 2009 14:42 tsi
Cumhuriyet'in bugün manşetten verdiği 'Fener şirketi söndü' haberini Kanal 7 Yönetimi yalanladı. İki ay önce tekzip edilen haberin manşete taşınması manidar bulundu.

Kanal 7 Yönetim Kurulu adına Kurumsal İletişim Müdürü Şule Kartal'ın yaptığı açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin manşet haberinin karalama kampanyasının devamı olduğu belirtildi.

Açıklamada, daha önce bu konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesinde tekzip metnin yayınlandığı hatırlatıldı.

Cumhuriyet gazetesinin 'Kanal 7'den isim oyunu' başlıklı haberine gönderilen tekzip metni 04 Şubat 2009 tarihli sayısında Kanal 7'den açıklama başlığıyla yayınlanmış, tekzip metnindeki 'Yeni Dünya AŞ'nin faaliyetlerine de son verilmemiştir' ifadesi 'verilmiştir' şeklinde değiştirildiği için bir sonraki gün tekzibin düzeltmesi yapılmış ve ifade "'Yeni Dünya AŞ'nin faaliyetlerine de son verilmemiştir' bu şekilde verilmişti.

İki ay önce düzeltmesi yapılan konunun tekrar manşete taşınması Kanal 7 Yönetimi tarafından karalama olarak değerlendirildi.

İşte Kanal 7'den yapılan açıklama:

"CUMHURİYET’İN YALANLARINA CEVAP
 
Yeni Dünya İletişim A.Ş. tasfiye edilmemiştir!
 
Bugün (06.05.2009) Cumhuriyet gazetesinde yer alan kuruluşumuzla ilgili “Yeni Dünya şirketinin artık yok olduğu” iddiası tamamen gerçek dışıdır.
 
Bu iddialar Kanal 7 ve yönetim kurulu aleyhinde yürütülen karalama kampanyasının devamı niteliğindedir. Kanal 7’nin ticari örgütlenmesi, asgari sermayesi, sermaye artırımı, ortakları, ortakların toplam hisse tutarları, hisse devirleri ve tüm mali yapısı ilgili tüm kamu kurumlarının denetimi altındadır.
 
Daha önce bu iddia ile ilgili gazetenizde yapılan haber de tarafımızdan tekzip edilmiş ve Cumhuriyet gazetesi düzeltmeyi yayınlamıştır. Defalarca yaptığımız açıklamayı yine tekrarlıyoruz; Yeni Dünya İletişim A.Ş.’nin kısmi bölünme yoluyla Hayat Görsel Yayıncılık A.Ş. ile birleştirilmesi sonucu KANAL 7 Televizyonu ticari hayatına Hayat Görsel Yayıncılık A.Ş. tüzel kişiliğinde devam etmektedir. Bununla beraber Yeni Dünya İletişim A.Ş.’nin faaliyeti de devam etmektedir. Herhangi bir tasfiye söz konusu değildir.
 
Bilginize sunarız."
 
Kanal 7 Yönetim Kurulu adına
Kurumsal İletişim Müdürü
Şule Kartal




Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,581 µs