En Sıcak Konular

Maske satışlarında patlama

6 Mayıs 2009 11:18 tsi
Bonex markasıyla hijyenik sarf malzemeleri üreten Bonmed Sağlık Ürünleri ve Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi Satış Müdürü Nihat Uludaş, domuz gribi nedeniyle maske talebinde patlama yaşandığını belirterek, ''Yurt içinden ve ağırlıklı yurt dışından

Nihat Uludaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, domuz gribi nedeniyle yoğun bir maske talebi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Yurt dışından 5 milyon, 2 milyon, 1 milyon adette partiler halinde siparişler bulunduğunu ifade eden Uludaş, yurt içinde de mevcut müşterilerin taleplerinin yükseldiğini kaydetti.

Uludaş, ''Yurt içinden ve ağırlıklı yurt dışından olmak üzere aşırı derecede bir maske siparişi var. Maske talebinde bir patlama oldu. Mevcut makinelerin yanı sıra diğer makineleri de devreye aldık ama talebe cevap vermemizin imkanı yok'' dedi.

İhracattaki artışın kendilerinin çalıştığı Yunanistan, Türk Cumhuriyetleri gibi ülkelerden olmadığını söyleyen Uludaş, ''Şu anda mevcut çalıştığımız yerlerden direk bize ulaşan bir şey yok. Fakat ihracatçı firmalardan talepler geliyor. Ağırlıklı Amerika'dan talep olduğu söyleniyor'' şeklinde konuştu.

Uludaş, yurt içinde aylık yaklaşık 10 bin adet kullanan firmanın şu anda 30-40 bin adet sipariş geçtiğini, yurt dışında da 7-10 milyon adetlere yakın, partiler halinde, yeterli kapasite olmadığı için 15 günlük devreler ile maske istendiğini belirtti.

-KAPASİTE ARTIŞI-

Bonmed olarak hastaneler de dahil son kullanıcıya satış yapmadıklarını, aracı firmalar ve bayiler aracılığı ile talebe cevap verdiklerini söyleyen Uludaş, ''Duyduğumuz kadarıyla Türkiye genelindeki İl Sağlık Müdürlükleri böyle bir alıma hazırlanıyorlar'' dedi.

Uludaş, iki, üç katlı, filtreli, bağcıklı, beyaz ve yeşil renkte farklı maske modelleri bulunduğunu kaydetti.

Aylık üretim adetlerinin 3-4 milyon olduğunu belirten Uludaş, taleple birlikte aylık 1 milyon 200 bin adet bir kapasite artışı söz konusu olacağını ifade etti.
 
 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs