En Sıcak Konular

Hükümet MİT'e sahip çıktı!

0 0 0000 00:00 tsi
Hükümet MİT'e sahip çıktı! Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu'nun ardından basın açıklaması yaptı. MİT Müsteşarı Emre Taner'in açıklaması ile ilgili bir soru ile karşılaşan Çiçek'in MİT açıklaması:

Çiçek'in basın toplantısında yaptığı açıklama:

- MİT müsteşarının açıklamasından haberiniz var mıydı? Nasıl değerlendiriyorsunuz?

MİT önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Dolayısıyla 80. kuruluş yıldönümü nedeniyle, bu teşkilat kendi açısından bir değerlendirme yapmıştır. Tabii olarak dünyadaki değişime ayak uydurması gereken teşkilatların başında istihbarat teşkilatları gelir. Böyle yaparsa kendinden beklenenleri de yerine getirmiş olur. Açıklamada belki alışık olmadığımız şudur. İstihbarat teşkilatları içe dönük olduğu için bu tip açıklamalar bizi şaşırtabilir. Ancak Mit Müsteşarı buna benzer açıklamaları toplantılarda yapmıştır. Son açıklama bunların bir bütünlük içinde sunulmasıdır.

- Elektrik dağıtım ihaleleriyle ilgili bir belirsizlik var. Bu konuda görüşüldü mü?

Her özelleştirmenin getirdiği bir kısım tecrübeler var. Bunlardan her yeni özelleştirmede yararlanmak gerekir. Sayın Başbakan'ın konu ile ilgili sözleri, herkesin her şeyden hükümeti sorumlu tutmaya kalmasından kaynaklanıyor. mesela akaryakıt zamlarında iktidarın sorumluluğu yoktur. Ama vatandaş benzine zamda hükümeti sorumlu tutuyor. Elektrik de hayata doğrudan etki eden bir konu. Bu alanda özelleştirme yapılırken, geçmişteki hataların dile getirilmesi bize maledilmemeli. Daha evvelki hükümetler döneminde dağıtımla ilgili bazı ihaleler yargıya intikal etti. Yeni dönemde bu ihaleler yapılmaya çalışırken Sayın Başbakan'ın bahsettiği hataların yapılmaması için incelemelerin iyi yapılması gerekir.

Türkiye bol mevzuatı olan bir ülke. Aynı alanla ilgili çok sayıda mevzuat ve yönetmelik ile tüzükler var. Bu mevzuatların elden geçirilmesi ve yürürlükte olmayan ya da yürürlükte olmaması gereken mevzuatlar ortadan kaldırılacak. Başbakanlık'ta konuyla ilgili yapılan kapsamlı çalışma yapıldı. 920 adet kanun gözden geçirildi. Bunlardan 272 tanesinin güncelleştirilmesi tespit edildi. Bunların dışındakilerin kaldırılması için gereken kanun Meclis'e sevkedildi.

Bakanlar kurulu yönetmeliği 286 adettir. Bunlardan 109 tanesi yürürlükten kaldırılacak.

973 yönetmelik tarandı. Bunlardan 415 tanesinin kalakacak, geri kalanı kaldırılack. Ayrıca 2585 genelge gözden geçirildi. Halen 1220 tanesi yürürlükten kaldırılacak. Bununla ilgili toplantıda bilgilendirme yapıldı.

Bazı bakan arkadaşlarımız 2006 çalışma yılıyla ilgili değerlendirme yapmıştır. Kültür ve Turizm Bakanı bir sunum yaptı. 2007 çalışmaları gözden geçirildi.



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs