yanlış anlamış ! | " /> yanlış anlamış ! | "/>

En Sıcak Konular

Rahşan Ecevit yanlış anlamış !

6 Mayıs 2009 09:01 tsi
Rahşan Ecevit yanlış anlamış ! Rahşan Ecevit'in, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün kendisine gönderdiği haberi yanlış anladığı ortaya çıktı.

Rahşan Ecevit, Gönül'ün kendisine “İsterseniz siz de Devlet Mezarlığı'na, Bülent Ecevit'in yanına defnedilebilirsiniz” dediğini açıkladı. Ancak Gönül, Ecevit'e böyle bir söz vermediklerini ve Devlet Mezarlığı'na sadece devlet büyüklerinin gömülebileceğini söyledi.


Rahşan Ecevit'in, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün kendisine gönderdiği haberi yanlış anladığı ortaya çıktı. Gönül, Rahşan Ecevit'e atfedilen açıklamaların aksine Devlet Mezarlığı'na devlet büyüklerinden başkasının gömülemeyeceğini ancak istemesi halinde Bülent Ecevit'in mezarının istediği yere taşınabileceğini söyledi.

Rahşan Ecevit'in dün yaptığı açıklama herkesin kafasını karıştırdı. ANKA Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre Ecevit, Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün kendisine bir haber gönderdiğini ve kendisinin de Bülent Ecevit'in yanına yani Devlet Mezarlığı'na gömülebileceğini söylediğini aktardı.

Ecevit açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Şöyle bir durum vardı. Devlet Mezarlığı'nda devlette görev almış önemli kimselerin mezarları var. Ben de hiçbir zaman eşimden ayrı yerde gömülmek istemediğim içindir ki, de onun mezarını taşımak için kendi aile mezarlığımızı hazırlıyordum. Hatta yerini bile tespit etmiştik, gidip bakmıştık. Ahlatlıbel'de olacak diye. Fakat Savunma Bakanı Vecdi Gönül şöyle bir haber gönderdi. Rahşan Hanım istiyorsa onu da oraya gömebiliriz demiş. Öyle deyince ben de akan sular durdu tabii...”

SÖZ KONUSU DEĞİL

Ecevit, Gönül'ün bu haberiyle çok mutlu olduğunu söyleyerek bu sözün ardından artık eşi Bülent Ecevit'in mezarının yerini değiştirmesine gerek kalmadığını ifade etti. Ancak, duyduğu tedirginlikten dolayı, Gönül'ün bu sözünü, yazılı olarak eline almak istediğini kaydeden Ecevit, “Yazılı olarak elime almak istiyorum ki yani ilerde bu yönetim değişir” dedi.

Gönül ise bu haber üzerine Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na gömülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Gönül konuyla ilgili soruya, “Oraya Devlet büyüklerinden başkası gömülmez. Onun yanına gömülmesi söz konusu değil” dedi.


Bizden talebi olmadı

Gönül, Rahşan Ecevit'in kendisinden böyle bir talepte de bulunmadığını söyledi: “Kendisiyle alakalı bir hüküm yok. Kendisinin böyle bir talebi de yok. Kendisinin bizden talebi rahmetli Sayın Başbakanı resmi mezarlık dışında bir yere gömülmesine fırsat verilmesine ilişkin. Değişikliği yaptık takdir kendilerinin.”

yenişafak



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,370 µs