En Sıcak Konular

Gökhan Obama'ya RTÜK cezası!

6 Mayıs 2009 08:45 tsi
Yüzünü siyaha boyayıp ekrana çıkan ve ABD Başkanı Obama'ya seslenen spiker Gökhan Taşkın’a, ‘’Farklı renkteki insanları aşağıladığı’’ gerekçesiyle ceza geldi.

Flash TV, ‘’Obama Gökhan’’ nedeniyle RTÜK’ten uyarı cezası aldı. Yüzünü siyaha boyayıp ekrana çıkan ve ABD Başkanı Barack Obama’ya seslenen spiker Gökhan Taşkın ile Flash TV’ye, ‘’Farklı renkteki insanları aşağıladığı’’ gerekçesiyle uyarı cezası verildi. RTÜK Başkanı Zahit Akman ise ‘’Mizah yapmış, cezaya gerek yok’’ diyerek karara karşı çıktı.

ZAHİD AKMAN KARŞI ÇIKTI
Spikerin bu tavrı ile RTÜK yasasının ‘’İnsanların dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri nedenlerle hiçbir şekilde kınanmaması ve aşağılanmaması” ilkesinin ihlal edildiği öne sürüldü. Karara RTÜK üyesi İlhan Yerlikaya çekimser kaldı. RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Mehmet Dadak ve Taha Yücel ise ‘’Cezaya gerek olmadığını’’ belirterek karşı çıktı.

AKMAN ‘’MİZAH YAPTI’’
RTÜK Başkanı Zahit Akman, cezaya karşı çıkarak muhalefet şerhi de yazdı ve ‘’ Bu programda haberin sunucu tarafından yüzü siyaha boyanmış olarak sunulmasında amaç, ABD Başkanı’nın Türkiye ziyaretine dikkat çekmek olup; haber olaya mizah katılarak ekranlara getirilmiştir. Yayında, insanların dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri nedenlerle kınanması ve aşağılanması söz konusu değildir’’ dedi.

OBAMA GÖKHAN
Flash TV spikeri Gökhan Taşkın 6 Nisan gecesi, ekrana yüzünü siyaha boyayarak çıkmış ve aynı gün Türkiye’yi ziyaret eden ABD Başkanı Obama’ya seslenerek ‘’ İsteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci, ya da arap olsun. Yüzümü siyaha boyadım. İsteklerimiz var. Birincisi, bizim yıllardır anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiren terör belası…. PKK ile mücadelede sizden işbirliği istiyoruz. Barzani ve Talabani'ye de talimat verin lütfen... 'İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen Obama' olmasın...'  demişti.

gazeteport



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs