gizli Paksüt mesajı! | " /> gizli Paksüt mesajı! | "/>

En Sıcak Konular

AYM'ye giden yazıda gizli Paksüt mesajı!

6 Mayıs 2009 08:38 tsi
AYM'ye giden yazıda gizli Paksüt mesajı! Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün Ergenekon sanığı eşi Ferda Paksüt mahkeme kararıyla dinlenirken teknik takibe takılan konuşmaları ve bunun Ergenekon savcılarınca AYM başkanlığı’na gönderilmesi yeni bir tartışma başlattı.

‘Savcı Öz gönderdiği yazıyla işaret verdi’  Prof. Dr. Armağan ‘AYM Başkanlığı’na gönderilen yazı, Osman Paksüt hakkında da elimizde önemli belgeler var işareti olabilir. Yakında Paksüt için de dava açılabilir’ dedi.

ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün Ergenekon sanığı eşi Ferda Paksüt mahkeme kararıyla dinlenirken teknik takibe takılan konuşmaları ve bunun Ergenekon savcılarınca AYM başkanlığı’na gönderilmesi yeni bir tartışma başlattı. Hukukçular, Savcı Zekeriya Öz imzasıyla AYM Başkanlığı’na gönderilen yazının ‘Osman Paksüt hakkında da elimizde önemli belgeler var işareti olabilir’ şeklinde değerlendirildi. Hukukçular, Osman Paksüt’ün Ergenekon sanıklarıyla görüşmeleri varsa Ergenekon davasına dahil edilebileceğini söyledi.

SAVCI ÖZ’ÜN YAZISI BİR MESAJ

TÜRKİYE’DE daha önce hiç bir yüksek yargı organı üyesi hakkında bir savcı tarafından dosya hazırlanmadığını belirten Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Servet Armağan, ‘Ergenekon soruşturmasını yapan savcı Zekeriya Öz’ün Osman Paksüt’le ilgili AYM’ye dosya gönderilmesi ‘bir işaret’tir. Böyle bir dosya gönderen savcı, Paksüt hakkında da elinde önemli belgeler olduğunun işaretini vermiş olabilir. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı, yüksek mahkemeye böyle bir yazı yazdığına göre, Paksüt hakkında da dava açmak için ciddi dedilleri vardır’ dedi.

PAKSÜT NEREDE YARGILANIR?

AYM’ye ulaşan telefon dinlemelerinin ardından iki tür yargılama yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Servet Armağan, ‘Elde olduğu söylenen dinleme kayıtlarındaki bilgi, Osman Paksüt’ün AYM’deki görevine ilişkinse AYM üyelerinin oylama kararı ile Yüce Divan’da yargılanır. Eğer eldeki delliler, Ergenekon soruşturmasına ilişkin ise, bu kez Ergenekon davasının görüldüğü mahkemede yargılanır. Zaten savcının AYM’ye yazdığı yazıyı görünce akla ikinci ihtimal geliyor’ diye konuştu.

DOSYADAN AYRI İNCELENİR

EMEKLİ askeri hakim Ümit Kardaş da Osman Paksüt’le ilgili Ergenekon sanıklarına ilişkin görüşme kayıtları var ise bunlar savcılık tarafından muhafazaya alınmıştır. Bununla ilgili de kendisine ilişkin olarak dava açılması söz konusu olabilir’ dedi.

‘Terör örgütüne silah sağlamakla suçlandım’

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün ‘AYM Başkanlığı’na gönderilen yazı savcıların beni ‘silahlı örgüt veya bu örgütlere silah sağlama’ suçlamasında bulunduğu anlaşılmaktadır’ iddiası dikkat çekti.

İstifa etmem. Edersem Gül yerime istediğini atar

AYM Başkanvekili Osman Paksüt, mahkeme içinden bilgi sızdırmak, kendileri gibi düşünmeyen ve kendileri ile aynı yönde oy kullanmayan bazı AYM yargıçları hakkında ‘rüşvet aldı’, ‘ihale aldı’ şeklinde basına iftira ve karalama amaçlı yanlış bilgi vermek ile ‘istediğimiz gibi oy verirsen seni AYM Başkanı yaparız’ teklifinde bulunmak iddialarını istifa için yeterli görmedi. Paksüt, hukuk devletinin geleceği ve AYM üzerinde şaibe yaratmaması için istifa etmesi yönündeki çağrılara da kulaklarını tıkadı. Paksüt ‘İstifa etmemi gerektirecek bir durum yoktur. Bir Anayasa Mahkemesi Başkanvekili’nin hangi koşullarda istifa edeceği Anayasa ve yasalarda bellidir. Her şey hukuk prosedürü içerisinde işler’ dedi. ‘Hiçbir şekilde istifa gündemimde yok’ diyen Paksüt bunun gerekçesini de ‘İstifa ettiğim takdirde Sayın Cumhurbaşkanı herhangi bir aday belirlemeksizin üye atayabiliyor’ diye açıkladı. Paksüt’ün istifa etmeme gereçkesi akıllara bazı soru işaretleri getirdi.

Paksüt, savcıları HSYK’ya şikayet etti


AYM Başkanvekili Osman Paksüt, Ergenekon soruşturmasını yürüten 6 özel yetkili cumhuriyet savcısı hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında 5 ay süreyle dinlendiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin dilekçesini Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) sunan Osman Paksüt, savcıların yetkileri olmadığı halde kendisi hakkında dinleme kararı aldıklarını ve ‘yetkilerini bilerek aştıkları, görevlerini kötüye kullandıkları’ suçlamasında bulundu.

ÜÇ SUÇLAMA YAPTI

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriye Öz, M. Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Mehmet Murat Yönder’in, ‘görevi kötüye kullanma’’, ‘haberleşmenin gizliliğinin ihlali’’ ve ‘Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması’’ maddelerinden cezalandırılmalarına yönelik soruşturmanın başlatılması istendi.

NEDEN GÖNDERİLDİ?

Paksüt, 4 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, ‘’İlgililerin benim hakkımda uzun süre dinleme ve kayıt tutmaya ihtiyaç duymalarının izahı olamaz. bu yasa dışı ve yasaya karşı hile yöntemiyle yasak delil toplama işlemidir’’ iddiasında bulundu. Paksüt, savcıların Ergenekon soruşturması kapsamında elde ettikleri delilleri AYM Başkanlığı’na göndermesini de ‘suç’ olarak gösterdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İMASI

AYM Başkanlığı’na gönderilen ‘Eşinin kullanımındaki telefon ile telefon görüşmelerinin tespiti aşamalarında telefonu eşi Ferda Paksüt’ten alıp, aynı kişilerle görüşmeye devam ettiği tespit edilmiştir’’ saptamasını da Paksüt ‘Bu ifadelerden Cumhuriyet savcısının benim hakkımda 135. maddenin 6-a-13. alt bendinde yer alan ‘silahlı örgüt veya bu örgütlere silah sağlama’ suçlamasında bulunduğu anlaşılmaktadır’ iddiasında bulundu.

star



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs