En Sıcak Konular

Alevi-Sünni kardeşliği üzerine korkunç tuzaklar

0 0 0000 00:00 tsi
Alevi-Sünni kardeşliği üzerine korkunç tuzaklar Amerika'nın yeni hesabı, özelde Irak, genelde Ortadoğu'da Şii-Sünni gerginliği üzerine... Peki bunun Türkiye'ye olası etkisi ne? iyibilgi'ye konuşan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, ülkemizde son birkaç yıldır kurulan tezgahları anlatıyor...

Ortadoğu'da ABD'nin Şii İran'a karşı bir Sünni cephe oluşturma çabasında olduğu son günlerin üzerinde en çok durulan savlarından. Bu doğru... Hatta Türkiye'yi de "işin içine katma" çalışmalarının sürdüğü ifade ediliyor. Peki, şunu hiç düşündük mü: Türkiye'nin dış politikada yüzyüze kaldığı gerilimler iç siyasi ve sosyal dengesini doğrudan etkiler. Örnek verelim... Soğuk Savaş döneminde sosyalistler hain olarak görülmüştür bu ülkede... Komünizm ise dinsizlik... Başka bir örnek: Rusya'ya karşı yeşil kuşak oluşturma çabaları ile Türkiye'nin İslamcıları desteklenmiştir. Ancak ne zaman ki İsrail-Türkiye ilişkileri dönüm noktası yaşamış ve bu süreç iç dinamiklerle örtüşmüştür, işte o zaman 28 Şubat yaşanmıştır.

Şimdi tekrar Ortadoğu'ya dönelim. Irak özelinden, Ortadoğu geneline Şii-Sünni gerelimi yaratılmak isteniyor. Daha kötüsü, iyibilgi bu gerilimin Türkiye'ye de yansıtılacağı endişesinde. En azından son zamanlarda yaşanan gelişmeler bunu ima ediyor. İŞte bu yüzden "çieriden" bir isimle konuşuyoruz. Konuğumuz Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun.

Bizde radikal Şiilik hiç bir zaman olmadı

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "İslam'daki mezhep ayrılıkları, İslam'ın doğuşundan 200 yıl sonra Müslümanları bölmek için kurgulanmıştır. 16. yüzyıla kadar Anadolu'da herkes bütündü. 16. yy.'da Bizans'ın etkisiyle Anadolu Müslümanları bölündü" dedi. Bugün Ortadoğu'da da bu komplonun tezahürü çatışmalar görüldüğünü anlatan Altun, bu çatışmaların Türkiye'de de kurgulanmak istendiğini anlattı: " Türkiye'deki Aleviler ve Sünniler arasındaki ortak değerlerin oranı yüzde 95. Yine ülkemizde Arapların radikal Şiilik inancına sahip olan kesim Alevilerin sadece yüzde 1'ini teşkil ediyor. Türkiye'de halkın arasında mezhep çatışmaları yok.

Çok korkunç ve sinsi tuzaklar var

Fakat bir kaç yıldır Ortadoğu'daki Müslümanları bölme faaliyetlerine paralel olarak, ülkemizdeki Alevi ve Sünni Müslümanlar bölünmeye çalışıyor. Çok korkunç tuzaklar var. Sinsice çalışıyorlar. Aleviliği İslam dışı olarak lanse etmek için araştırmacıları finanse ediyorlar. Toplumu Alevilik konusunda gerçek bilgi kaynaklarından uzaklaştırıyorlar. Aynı zamanda Sünniler üzerinde de Alevileri düşman olarak göstermeye çalışıyorlar."

Mezhep taassubu günahtır

Anadolu'nun birkaç haftadır Alevi Sünni ayrımını hareketlendirecek küçük çaplı eylemlere sahne olduğunu bu eylemlerin çatışma ortamına varmaması belirten Fermani Altun, tüm vatandaşları, STK'ları ve siyasileri uyanık ve bütünleştirici olmaları konusunda uyardı. Bu oyunlara prim vermeyin diyen Fermani Altun, Abdüllatif Şener'in " Hepimiz Aleviyiz" açıklamasını doğru ve zamanlama olarak anlamlı  buldu. "Tüm Müslümanlar olarak Ortak değerlerimize sarılıp, Ehl-i Beyt sevgisiyle  bütünleşerek sorunlarımızı aşmamız gerekiyor" şeklinde konuşan Altun, "Mezhep taassubunun İslam’ın temel değerlerine aykırı ve günah olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız" ikazını yaptı.

iyibilgi.com



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs