muhbiri hem avukatı | " /> muhbiri hem avukatı | "/>

En Sıcak Konular

Hem muhbiri hem avukatı

6 Mayıs 2009 08:31 tsi
Hem muhbiri hem avukatı
Ergenekon'da gözaltına alınacakları polisteki köstebeklerinden öğrenen eski Emniyet Müdürü Saçan'ın, takipteki isimleri uyardığı ileri sürüldü. Saçan, 'Seni de alırlar' dediği Tuncay Özkan'ın da avukatı çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Ergenekon soruşturmasında takibe alınacak isimleri polisteki köstebekleri sayesinde önceden öğrenerek şüphelilere 'kaç' mesajı gönderdiği ileri sürüldü. Saçan'ın görevde olduğu dönemde gizli belgeleri servis ettiği gazeteci Tuncay Özkan'a meslekten atıldıktan sonra avukatlık yaptığı da anlaşıldı.

ÖZKAN VEKALET VERDİ

Ergenekon sanığı gazeteci Tuncay Özkan ile ikinci işi avukatlık olan eski polis müdürü Adil Serdar Saçan arasındaki ilişkiler, ikinci iddianamede geniş yer tutuyor. Saçan'ın görevli olduğu dönemde gizli belgeleri ve dosyaları servis ettiği Özkan'la meslekten atıldıktan sonra da ilişkisini sürdürdüğü iddianamenin ek klasörlerindeki belgeler ve telefon konuşmalarıyla ortaya kondu. Saçan'ın kızının dershane taksiti 9 bin 700 TL'yi ödettiği Özkan'a avukatlık yaptığı deliller klasöründeki bir belge ile ortaya çıktı. Özkan'ın Beyoğlu Noteri aracılığıyla her türlü hukuki hakları için Adil Serdar Saçan'ı 13 Haziran 2005'te avukat olarak tayin ettiğini gösteren vekâletname 225 numaralı klasörde yer aldı.

ŞÜPHELİLERE KAÇ MESAJI

İkinci Ergenekon iddianamesinde 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'gizli belge ve bilgileri amacı dışında kullanmak'la suçlanan Adil Serdar Saçan'ın, emniyetteki köstebekleri sayesinde örgüte destek verdiği belirtiliyor. Saçan'ın, köstebekleri vasıtasıyla, Ergenekon kapsamında izlemeye alındıklarını öğrendiği birçok şüpheliye 'kaç' uyarısında bulunduğu, ayrıca şüphelilere ne yapmaları konusunda bilgi verdiği de belitiliyor.

Saçan'ın Özkan'a gözaltına alınacağını önceden haber verdiği, Ergenekon firarileri Bedrettin Dalan ile Turhan Çömez'e de 'kaç mesajı' veren kişi olduğu iddia edildi.


Aldığı rüşvetler bilgisayarında

İddianamesinin delil klasörlerinde, Adil Serdar Saçan'ın görevde olduğu dönemde milyonlarca dolar rüşvet aldığını ortaya koyan belgelere de yer verildi. Saçan, bilgisayarında çıkan notlarına göre, Otay Petrol'un sahibi Faruk Otay'dan 4.5 milyon dolar aldı. Ray-Ban gözlüklerinin sahibi Selim Tekdirlik'den oğlunun kaçırılması olayını aydınlatmak için 500 bin dolar alan Saçan, 5 milyon dolar karşılığında Malki cinayetinin kilit ismi Erol Kohen'in İsrail'e kaçmasını sağladı.

yenişafak



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,849 µs