darbe övgüsü | " /> darbe övgüsü | "/>

En Sıcak Konular

CNN Türk’te darbe övgüsü

5 Mayıs 2009 12:37 tsi
CNN Türk’te darbe övgüsü Ali Karahasanoğlu, CNN Türk'te yayınlanan bir programda katılımcıların hayrete düşüren sözlerini yazdı.

Ali Karahasanoğlu / Vakit

Fikret Bila ile Murat Yetkin’in sunuculuğunu yaptığı Ankara Kulisi programına Prof. Hikmet Özdemir, Yargıtay Emekli Başsavcısı ve aynı zamanda Ergenekon davası sanığı Sabih Kanadoğlu ile Nuran Yıldız çağrılmış.

Bu üçlünün ortak özelliği ne?

Her üçünün de, darbeyi savunan isimler olması.

Programda da darbeyi savundular zaten.

Nuran Hanım, “Tüm dünyada zaten asker ulusal politikada etkindir. Siz sanıyor musunuz, ABD’de politikalar asker dışında belirleniyor.

Mümkün değil. Pentagon ne diyorsa, ABD’de onun dışında bir şey olmaz” dedi, kestirdi attı!

Hanımefendi sanıyor ki; CNN ekranından bir şey söyledi diye, herkes kendisine tabi olacak! Ne kadar doğru söylüyor diyecek!

Ama, halk artık o eski tepkisiz halk değil.. Hemen telefonlara koşup, insanlar tepkilerini televizyonlara, gazetelere intikal ettiriyorlar.. Benim de haberim, bu konuşmaya duyduğu tepkiyi dile getiren bir telefonla oldu!

Gerçekten de, hanımefendinin Pentagon dediği kim acaba?

Veya şöyle soralım, “Pentagon’un dediği oluyorsa, Bush gidip, Obama gelince, Pentagon niye fikir değiştirdi de, Irak’tan çekiliyor?..”

“Bu bir taktik” diyebilir hanımefendi..

Ama böyle kaçamak cevaplarla öyle iddialarda bulunulmaz ki!

Sen kalkıyorsun, Türkiye’de askerin siyaset üzerindeki etkinliğini meşru göstermek için, “Dünyada her yerde asker siyasette etkindir” diyorsun.. Sonra somut örnekler karşısında “Onlar taktik” diyorsun!

İş mi yani bu?

Ya Hikmet Bey’e ne diyelim? Hikmet Bey’in darbe yanlısı sözleri, darbeci Fikret Bila’yı bile çileden çıkarttı.. Şöyle diyor Hikmet Bey: “Asker, 2000 yılından bu yana, müthiş bir şekilde eğitime önem veriyor. Büyük bir dönüşüm içinde.. Dolayısı ile eski darbeleri şimdi konuşmak pek doğru değil!”

Fikret Bila da bu söze isyan etti ve sordu: “27 Nisan 2007 muhtırasını nereye koyuyorsunuz? O da eski darbelerin bir yeni örneği değil mi?”

Ne cevap verdi Hikmet Bey?

Ne cevap verecek, kızardı, bozardı, oturdu!

Programın en baba cümlelerini sarfeden ise; Ergenekon davasında evi aranan, ruhsatsız silahla yakalanan hukuk adamı(!).. Kim olduğunu biliyorsunuz zaten; Sabih Kanadoğlu..

Kanadoğlu ne anlattı?

Darbenin güzelliklerini anlattı!

Hayır, şaka etmiyorum.. Adamın kafasında darbe meşru bir fiil..

Daha doğrusu, ona verilen vazife; darbeyi meşru gösterme yönünde açıklamalar yapmak.. O da vazifesini tam olarak yerine getirmeye çalışıyor! Ama sözleri arasındaki çelişkiler öyle göze batıyor ki; hiç inandırıcılığı kalmamış!

Şöyle diyor Kanadoğlu: “Darbeyi savunma anlamında almayın ama, darbe öncesinde ülkenin siyasiler tarafından getirildiği durumu da görmezlikten gelemezsiniz!”

Vay vay vay!

Adam bu ülkede Başsavcılık yapmış, kalkıp söylediği şeye bakın!

“Darbe öncesindeki ülkenin durumuna da bakmak gerekirmiş!”

O zaman, bu ülkede hangi suça ceza verebilirsiniz ki?

Adam çeker komşusunu vurur! Sonra yargılayacağınız zaman, Sabih Kanadoğlu kafasından bir savcı çıkar ve der ki; “Adam vurmak suç ama, bir de adamın cinayet öncesi getirildiği duruma bakın!”

Sadece cinayet değil.. Her suç için benzer savunma yapılabilinir..

Adam kırmış iş hanının kapısını. Aşağıdan yukarıya bütün büroları soymuş.. Sabih kafalı biri çıkıp dese, “Hırsızlık savunulacak bir eylem değil ama, bu hırsızlık öncesinde iş hanının durumuna bir bakalım. Ülkenin getirildiği halin şartlarına bir bakalım!”

Nasıl Sabih Bey, yaptığınız yorumun bu noktalara gelmesi güzel bir kıyas mı?

Yoksa beğenmediniz mi?

Beğenseniz de, beğenmeseniz de; yaptığınız yorumdan zorunlu olarak çıkan sonuçlar bunlar!

Hele hele, Sabih Bey’in DTP hakkındaki kapatma davası ile ilgili söyledikleri, tam bir skandal. AK Parti hakkındaki davayı 6 ayda karara bağlayan Anayasa Mahkemesi, Sabih Kanadoğlu görevde iken açtığı, DTP ile ilgili 5 yıl önceki kapatma davasını hâlâ sonuçlandırmamış!

Buradaki yanlışlığı dile getirmesini beklediğimiz Kanadoğlu, tam bir ikircikli tavırla hareket ediyor.. AK Parti kararı için Anayasa Mahkemesi’nin ne kadar güzel bir faaliyet gösterdiğini anlatıyor.. DTP davasındaki aynı mahkemenin tavrını ise “Ülkenin getirildiği çıkmaz nokta” olarak gösteriyor!

İyi de Sabih Bey, AK Parti hakkındaki kararını alelacele veren mahkeme, PKK ile ilişkisi ayyuka çıkan DTP hakkında niye karar veremiyor, bir açıklasan ya!..

Sen açıklasan da, biz de bilsek!

 



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs