En Sıcak Konular

İşte ölen 42 kişinin kimliği

5 Mayıs 2009 12:32 tsi
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki baskında hunharca katledilen 44 kişiden kimliği tespit edilenler...

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde dün akşam nişan yapılan eve baskın düzenleyen maskeli ve silahlı kişiler, katliam yaptı.


42 KİŞİNİN İSMİ BELİRLENDİ

Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı. Olayda hayatını kaybedenler şunlar;

Abdullah Çelebi,
Şükriye Çelebi,
Emine Çelebi,
Hüseyin Çelebi,
Zekiye Çelebi,
Abdulvahap Çelebi,
Cemil Çelebi,
Hacı Abdulkadir Çelebi,
Hacı Mehmet Çelebi,
Kenan Çelebi,
Sevgi Çelebi,
Ali Çelebi,
Cemil Çelebi,
Halime Çelebi,
Şükrü Çelebi,
Çerin Çelebi,
Şükran Çelebi,
Mehmet Çelebi,
Murat Çelebi,
Savaş Çelebi,
Halil Çelebi,
Salih Çelebi,
Arife Çelebi,
Yıldız Çelebi,
Muhittin Çelebi,
Semiha Çelebi,
Şeyhmus Çelebi,
Fasih Çelebi,
Seyri Çelebi,
Neriman Çelebi,
Sevim Çelebi,
Yasemin Çelebi
Hacı Haluk Çelebi
Mithat Arı,
Habib Arı,
Kafiye Arı,
Rahşan Arı,
Maruf Akgül,
Abide Akgül,
Orhan Akgül,
Çelsef Akgül,
Hacı Kazım Bozan,
İsmi öğrenilemeyen 2 kişi

(CİHAN)


İçişleri Bakanı Beşir Atalay yaptığı açıklamada saldırıda 44 kişinin öldüğünü ve 3 kişinin de yaralandığını açıkladı.Mardin'e 40 kilometre uzaklıktaki 300 nüfuslu Bilge Köyü'ndeki saldırı dün saat 21.30 sıralarında 4 koldan başladı ve yarım saat sürdü. Maskeli saldırganlar eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının nişanının yapıldığı evde toplanan çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu kalabalığı otomotik silahlarla taradı. Çevrede duyulan silah sesleri köyde nişan olduğu bilindiği için ilk olarak normal karşılandı.
Bilge Köyü'nde çoğu korucu olan erkeklerin büyük bölümü görev nedeniyle dışarıda oldukları için saldırganlar rahat hareket etti. Olay sırasında Suriye üzerinden gelen toz bulutunun kapladığı köyde tam bir can pazarı yaşandı. Nişan yeri feryat eden yaralıların yardım çığlıkları ile inlerken, katliam yapan saldırganlar peşlerinden takip edilmemeleri için köydeki karşılaştıkları tüm araçların lastiklerine ateş açarak kaçıp izlerini kaybettirdi.

Saldırının duyulması üzerine Bilge Köyü'ne güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Köye ilk ulaşan ekip, kan gölüne dönen nişan yerinde çok sayıda ceset ve yaralılarla karşılaştı. Yaralılar hemen ambulanslarla hastanelere taşındı.

Olay nedeniyle Mardin'de güvenlik güçleri yoğun önlem aldı, köye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Diyarbakır ve Mardin'den köye sevk edilen askeri birliklerin, sadece ambulansların giriş ve çıkışılarına izin verdiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay yaptığı ilk açıklamada saldırıda 45 kişinin öldüğünü ve 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. Öte yandan sabah erken saatlerde İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergün ve Mardin milletvekillerinin saldırının gerçekleştiği Mardin"e gideceği öğrenildi.
Saldırıda ölenlerden isimleri belirlenen 5 kişinin nişnan yapıldığı evin sahibi Cemil Çelebi, ağabeyi yeni muhtar Osman Çelebi, Mehmet Salih Çelebi, Ali Çelebi ve Kenan Çelebi olduğu açıklandı. Saldırıda Çelebi ailesinden 31 kişinin yaşamını yitirdiği de öne sürüldü.

HASTANE MORGU CESETLERLE DOLUP TAŞTI

Katliamda yaşamını yitiren 36 kişinin cesedi Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane morguna 12 erkek, 13 kadın ve 6 çocuk ile birlikte 5 kişinin daha cesedinin konulduğu öğrenildi. Olay yerinden de 9 cesedin hastaneye getirilmek üzere yola çıkartıldığı ifade edildi.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK GÖĞSUNDEN VURULDU

Saldırı sırasında göğsünden vurulan 3 yaşındaki Medine Çelebi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alındı. Durumunun ağır olduğu bildirilen Medine Çelebi için hastanede kan anonsları yapıldı. Güvenlik güçleri, köyde ve hastanelerin çevresinde yeni olay yaşanmaması için geniş çaplı önlem aldı.

MAZIDAĞI KAYMAKAMI AKGÜL: TERÖR OLAYI DEĞİL

Mazıdağı Kaymakamı Aytaç Akgül, silahlı saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, olayın terör olayı olmadığını belirterek, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü söyledi. Kaymakam Akgül, "Saldırının terör olayı olmadığı kesin gibi. Olayda bomba kullanılmamış, uzun namlulu silahlar kullanılmış. Kaçan saldırganları yakalamak için güvenlik güçleriminizin başlattığı operasyonlar devam ediyor" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardinï e hareket etmekeden önce Ankaraï da yaptığı açıklamada saldırıda 44 kişinin hayatını kaybettiğini 3 kişinin yaralandığını, olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,585 µs