Davutoğlu cevabı | " /> Davutoğlu cevabı | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Bahçeli'ye Davutoğlu cevabı

5 Mayıs 2009 12:13 tsi
Erdoğan'dan Bahçeli'ye Davutoğlu cevabı
Başbakan Erdoğan, AK Parti grubunda konuşuyor. Erdoğan, sözlerine 44 kişinin hayatını kaybettiği acı olayla ilgili sözleriyle başladı, kabine değişikliğinin nedenlerini sıraladı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grubunda partililere seslendi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

MARDİN'DEKİ KANLI SALDIRI

"Yapılan bir insanlık dışıdır. Şu ana kadar 8 kişi gözaltına alındı. Terör saldırısı değil, ailelere arasında husumetten kaynaklanan bir durum sözkonusu... Zanlılarla ölenlerin soyadının aynı olması cinayetin vahşiliğini daha açık bir şekilde ortaya koyuyor. Törenin ödettiği bedelin acı faturası.. Bölgedeki eğitimsizliğin bir sonucudur. Bu olay sebebiyle ben bölgedeki üniversiteleri, eğitim kurumlarını kanaat önderlerine bir kez daha çağrı yapıyorum. Ölenlere rahmet kalan acılı ailerere başsağlığı diliyorum.

AK PARTİ SİYASETİ

Dün dünde kalmıştır. Artık yeni bir şeyler söylemek lazım diyerek yolumuza devam ediyoruz. AK Parti her dönem tarihi adımlar atmıştır. Her alanda Türkiye on yıllar boyunca hasretini çektiği reformlara AK parti döneminde kavuşmuştur. Ancak daha yapacak çok iş var. Bizler zor olanı seçtik. Değişim güç ister cesaret ister. Değişim her türlü engeli aşmayı gerektirir. Her türlü badireyi atlamayı gerektirir. Eğre pes etmiş olsaydık, önümüze çıkan her engelde geri adım atsaydık, milletimizin emanetine ihanet etmiş olurduk. Biz milletin emanetini kutsal bildik. Ona ihanet etmedik. Etmemeye devam edeceğiz. Bizler millete hizmet için varız. Bu koltuklar gelip geçici biz millete hizmet için varız. Bu can bu tende olduğu sürecede bundan asla vazgeçmeyeceğiz.

Uyum içinde koordinasyon içinde ekip ruhuyla çalıştık. Elde ettiğimiz her başarı, önce milletin sonra bu grubun bu teşkilatın bu partinin eseri. Bizim teşkilatımızda önemli olan isimler değildir. Eser üretme sevdamızı her dem diri tuttuk. Millete hizmette asla i vme kaybetmeyeceğiz. Başladığımız noktadan asla mesafe kaybetmeyeceğiz.

Enflasyon ramkamları açıklandığında istediği rakamlar çıkmayınca rahatsız olanlar var bu ülkede.. Bizim için vatandaşın mutluluğu önemli. Onun sofrasında aş ne kadar artarsa biz o kadar mutlu oluruz. Bizim ölçümüz bu..

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Kabine değişikliği için değişik kılıf içine girme gayretinde olanlar boşuna girmesin. Hiç bir arkadaşım başarısız ve yetersiz olduğu için görevden alınmadı. Bu bir değişim ve yenilenme isteğidir. Yeni bir heyecan yaratma gayretidir.

Türkiye'nin en son ihtiyaç durduğu şey gerilimdir. Biz hiç bir gerilimin tarafı olmadan yolumuza devam edeceğiz. 29 Mart'ta milletimizin bize verdiği mesaj açıktır. Biz bu yönde hareket edeceğiz. Bize yapıştırılmaya çalışılan etiketler 7 yıllık süreci hiç anlamamış demektir. Ben tüm arkadaşlarıma başarılarının devamını diliyorum.

EKONOMİK RAKAMLAR VE KRİZ

Türkiye eskiden 2-3 yılda bir kriz yaşardı. Türkiye'nin yıllarca iki yılda bir krizle boğuştuğuna şahit olduk. Bu krizlerden millet ağır bedeller ödedi. En küçük siyasi tartışmalar krize dönüştü. Eskiden krizler iyi yönetilmiyordu. İstikrarı bozmaya yönelik ciddi tartışmalar yaşandı. Biz 7 yıldır yaşadığımızı sıkıntılara rağmen disiplinden asla taviz vermedik. Ekonominin dengelerini sağlam tuttuk. Dengeleri gözettik. Türkiye küresel krizi de bu kararlı tutumla karşıladı.

Bir çok AB ülkesinden daha iyi bir performans sergiledik. Tek bir bankamız iflas etmedi. Zorda olan bir banka yok. AB üyesi olmadan ekonomik kriterleri yakaladık. Krizin sinyalleri gelir gelmez önlemlerimizi aldık.

KABİNEYE DIŞARIDAN BAKAN

"Kabineye dışarıdan bakan almayı egemenlik ilkeleri aykırı bulan" Sayın Devlet Bahçeli, kendilerinin Kemal Derviş'i transfer ettiğini unutuyor. Benim Köşke aday gösterirken Meclis dışından olmamasını şart koştuğumu söylüyor. Sayın Bahçeli elmayla armudu karıştırmada mahirdir.

Kendi yaptığınızda oluyor da biz yapınca neden olmuyor? Yasalar buna müsade ediyor mu? Mesele bitmiştir. Ehliyeti ve liyakatı iyi de dışarıdan olması egemenlik ilkesiyle bağdaşmıyor" ne demek. Burada önemli olan milletimin menfaatidir. Milletin menfaati varsa senin burada ne söylediğin benim için önemli değil.

BÜYÜME HEDEFLERİ

Euro bölgesinde büyüme hedefleri revize edildi. Türkiye'de işsizlik yüzde 14 buçuk. Yükesek bir rakam ama sadece bize özgü değil. ABD'de işsizlik tarihin en büyük rakamına ulaştı. Yüzde 8.5.. İspanya'da yüzde 17'leri aştı. Bizim beklediğimiz artış sadece yüzde 4'tür.

Kriz Türkiye'yi başka ülkelere nazaran daha az etkiliyor.

KRİZ TELLALLARI

Bizde maalesef felaket tellalları var. Hep kriz beklediler. Şimdi krizden menfaat devşirme yoluna girdiler.

Oll Krugman'ın Türkiye'yi iflas listesinde sözleri yalan çıktı. Krugman, "Benim Türkiye hakkında hiç bir bilgim yok" dedi. Geçen hafta da benzer bir şey yaşadık. MB Para Politikası raporundan bir cümleyi cımbızla aldık. Türkiye çift hanede rakamlarda küçülecek dediler. Bu ülkeye yazık değil mi? Günah değil mi? Bu millete yazık değil mi? AK Parti kaybedecek diye Türkiye'ye kaybettirmek doğru mu? Biz tam tersini diyoruz. Milletimiz kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız.

Pervasızca moral bozmaya, Türkiye'nin kaybetmesiyle kendilerine menfaat sağlamanın hayaliyle yaşıyorlar. Krizin etkilerine bakıldığında diğer ülkelere göre iyi bir yerdeyiz. Kriz geçince güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.

Bu direksiyonda biz varız. Krizi ciddiye almazsak vagonlarla beraber şarampole biz de yuvarlanırız. En fazla zararı biz görürüz. Böyle bir şey olurmu. Herkesler görüşüyoruz. Her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. 60'a yakın tedbiri aldık.

Söylenen şeyler var. Herkes bazı önerilede bulunuyor. Her önerenin tedbirini uygulamaya koyacağız diye bir şey yok. Bizim hiç bir kompleksimiz yok. İstişareden mutabakattan çekinmeyiz. Bu kriz Ak Parti'nin hükümetimizin çıkardığı bir kriz değildir. Bu kriz dünyayı ilgilendiren bir kriz.

Herçekleşmeyecek önerileri sunup kenara çekilmek topluma haksızlıktır. Hazine tarihinde Türkiye'nin borç stoku tarihinde ilk kez gerilemeye başladı.

Krize rağmen iyi gelişmeler yaşanıyor. Türkiye kilitlenmiş şekilde yoluna devam edecektir.

İSVEÇ PARLAMENTOSUNUN UZLAŞTIĞI TEK KONU

İsveç AB dönüm başkanlığına geliyor. İsveç parlamentosunda 7 farklı parti var. Bu partilerin uzlaştığı tek konu Türkiye'nin AB üyeliği.. Böyle sevindiren bir durum var.

Ortadoğu'da barışa yönelik çabalarımız devam ediyor. Azerbaycan'a 1 günlük ziyarette bulunacağım. Azerbaycan parlamentosuna hitap etme şansı bulacağım. Ermenista'la yürütülen görüşmeler Azerbaycan'a da yanlış aksettirildi.

Azerbaycan'dan sonra Rusya ve Polonya'ya da bir ziyaret gerçekleştireceğim.

Haber 7

 



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs