eroin sevkıyatı! | " /> eroin sevkıyatı! | "/>

En Sıcak Konular

Savaş gemisiyle eroin sevkıyatı!

5 Mayıs 2009 11:01 tsi
Savaş gemisiyle eroin sevkıyatı!  Emekli Oramiral Özden Örnek'in kendisine ait olduğunu reddettiği, ancak Ergenekon iddianamesine dayanak oluşturan günlüklerindeki iddialar şaşırtmaya devam ediyor.

21 Ekim 2004 tarihli günlükte, tatbikata giden Ertuğrul gemisiyle bir astsubayın İtalya'ya 5 kilo eroin sevk ettiği, bundan gemide bulunan rütbeli ve yetkili birinin de haberi olduğu belirtiliyor.

Emekli Oramiral özden örnek'e ait olduğu ileri sürülen ve "Darbe Günlükleri" olarak isimlendirilen günlükte, İtalya'ya tatbikata giden Ertuğrul gemisiyle 5 kilogram eroin taşındığı belirtiliyor. Günlüklerin bir kopyası Ergenekon davası sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'da ele geçirilen CD'lerde bulundu. 7 numaralı CD'de inanılmaz bir iddia yer alıyor, özden örnek, 21 Ekim 2004 tarihinde kaleme aldığı notta, tatbikat için italya'ya giden gemide bir astsubayın eroin kaçakçılığı yaptığını, üst düzey komutanının da buna göz yumduğunu söylüyor. işte o not: "21 Ekim 2004 08:00 am -08:45 am - Eti-Incirlik (Havkom Uçak) 09:30 am -10:30 am -Iskenderüskom'u ziyaret

Kurmay başkanım aradı ve gizli olan olayı anlattı. Ertuğrul gemisi bir tatbikat için İtalya'ya gitmişti.

HESAP NUMARASI AÇILMIŞ

Gemide bir astsubay seyirde 5 kilogram eroini italya'da birine götürmüş. Bu olaydan gemide bulunan rütbeli ve yetkili birinin de haberi varmış. Her ikisine de bir bankada hesap numarası açılmış ve yakın zamanda bir para yatırılacakmış. Hesap numaraları biliniyormuş. Olayı rapor eden Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı'na bilgi vermediği için 'önce ne yapmamız gerekir onu tespit edin, sonra bizzat sen git ve II. Başkan'a anlat' dedim."

21 Ekim 2004 tarihli günlük, örnek'in görevi ile ilgili olarak güne dair aldığı "Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında erleri denizciliğe alıştıracak onları denizciliğe yaklaştıracak görsel malzemenin çok az olduğunu gördük. Bu nedenle üs komutanına burada sergilenmek üzere bot ve deniz objeleri ne istiyorsa tespit etmesini ve bildirmesini söyledim. Gönderilecek" notu ile devam ediyor.

EN KAPSAMLI DENİZ TATBİKATIYDI

Deniz Kuvvetleri'nin L-401 borda numaralı tank çıkarma gemisi TCG Ertuğrul, 30 Eylül-16 Ekim 2004 tarihlerinde İtalya'nın Sardinya bölgesinde düzenlenen 'Destined Glory' tatbikatına katılmıştı. 11 ülkeden 10 bin asker, 50 gemi ve 50 uçağın katıldığı bu tatbikat, o yıl NATO'nun en geniş kapsamlı deniz çıkarma tatbikatıydı.

haberturk



Bu haber 1,812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs