En Sıcak Konular

'Modern Türkiye'deki en büyük katliam'

5 Mayıs 2009 10:23 tsi
'Modern Türkiye'deki en büyük katliam' Mardin'de maskeli dört saldırganın bir düğünü basarak çoğu çocuk ve kadın 44 kişiyi katletmesi dünya basınında geniş yankı buldu.

Reuters: Türkiye'nin güneydoğusunda bir düğünü basan otomotik silahlı dört kişi çoğu çocuk ve kadın 44 kişiyi öldürdü. Pazartesi gecesi meydana gelen saldırı Avrupa Birliği adayı modern Türkiye'nin tarihindeki en büyük katliam olarak tarihe geçti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay olayın bir terör saldırısı olmadığını, iki aile arasındaki kan davasından kaynaklandığını açıkladı. 

Haber tüm ayrıntılarıyla yer alırken, düğünü basan kişilerin köy korucusu oldukları belirtildi. Reuters'in haberinde, Türkiye'de 57 bin köy korucusunun bulunduğu, tartışmalı köy korucusu uygulamasının 1985'te başlatıldığı ve bu kişilerin devlet adına öldürme yetkisine sahip oldukları da belirtildi.

AP: Güneydoğu'da maskeli dört kişi otomotik silahlar ve el bombalarıyla bir düğün törenini basarak çoğu çocuk ve kadın 44 kişiyi katletti. Saldırıda gelin ve damatla birlikte 6 çocuk da hayatını kaybetti. Türk İçişleri Bakanı Beşir Atalay saldırıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Atalay ilk incelemelerde olayın bir terör saldırısı olmadığını, aileler arasındaki husumetten kaynaklandığını belirtti.   

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoglu'nun Chanel 24 televizyon kanalına yaptığı açıklamaya da yer veren AP, Belediye Başkanı'nın saldırıdan kurtulan iki kişiyle görüştüğünü de belirtti ve "İki maskeli kişinin düğün evini bastığını anlatan görgü tanıkları, akrabalarının cansız bedenlerinin yanına yatarak kurtulduklarını anlattılar" ifadesini kullandı. 

AFP: Fransız haber ajansı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a dayandırarak verdiği haberde, düğün baskınında 6'sı çocuk, 16'sı kadın toplam 44 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Saldırının bir terör olayı olmadığı, iki aile arasındaki bir husumetten kaynaklanmış olabileceği ifade edildi.

Der Spiegel: Türkiye'nin güneydoğusunda maskeli dört kişi el bombaları ve silahlarla bir düğünü basarak 40'tan fazla kişinin ölümüne neden oldu. Türk yetkililer saldırının kan davasından kaynaklandığını belirtiyor. Türk İçişleri Bakanı Beşir Atalay olayın bir terör saldırısı olmadığını açıkladı. Katliam sonrası 8 kişi gözaltına alındı. 

Bild: Almanya'nın en yüksek trajlı gazetesi Bild haberi internet sayfasında 'Düğün töreninde katliam' başlığıyla verdi. Haberde Türkiye'nin güneydoğusunda bir köyde 4 maskeli saldırganın otomotik silahlarla gerçekleştirdiği katliamda 44 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Haberde İçişleri Bakanı Atalay'ın olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını duyurduğu da vurgulandı.  
 
hurriyet



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,552 µs