En Sıcak Konular

Aidat vermeyen öğrencilere ayrım tartışması sürüyor

0 0 0000 00:00 tsi
İZMİR Karşıyaka'daki Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'nda aidat ödeyen velilerin çocuklarına yaka kartı takılarak ‘ayırım’ yapıldığının ortaya çıkmasının ardından gelen tepkiler üzerine, okul aile birliği üyeleri çark etti.

Bugün öğrencilerin tümüne alelacele kart dağıtımı başlatılırken, çok sayıda öğrenci “Haberler üzerine aidat ödeyen ödemeyen herkese kart vermeye başladılar” diye konuştu. Görevlendiren iki müfettiş olayı soruşturmak için okula geldi.

Karşıyaka'nın gözde okullarından Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'nda bazı veli ve öğretmenlerin şikayeti üzerine kimlik kartıyla ‘para veren- vermeyen’ öğrenci ayrımına gidildiği gündeme geldi. Okulda aile birliğinin aldığı kararla öğrencilerden iki dönem için toplam 50 YTL aidat toplanması istendi. Ancak pekçok veli bu aidatı ödemedi. İddiaya göre de velilere baskı unsuru olması için aidatı ödenen öğrencilere yaka kartı verildi.

Bu uygulamaya bazı öğretmenler karşı çıkıp, çocuklardan kendi derslerinde bu kartları takmamaları istendi, velileri de bu konuda uyardı. Aidat toplanması amacıyla öğrenciler arasında kartlı ayırım yapılması velileri de çileden çıkardı. Çocuklarına öğretmenleri ve aile birliği üyelerince aidat ödeyenlere yaka kartı verileceği, ödeme yapılmayanlara verilmeyeceğinin söylendiğini belirten şikayetçi velilerden Hülya Gökçün, bu uygulamadan öğrencilerin olumsuz etkilendiğini bir kez daha yineledi.

Olayın ‘eğitim skandalı’ olarak gündeme gelmesinin ardından, bugün okulda olağanüstü gün yaşandı. Karşısında DHA muhabirlerini gören öğrenciler, kendilerine bu sabah dağıtılan yaka kartlarını gösterip, “Haber üzerine bugün hepimize kart dağıttılar. oysa aidat ödemeyene kart verilmiyordu. Öğretmenlerimiz sınıfta aidatı ödenene kart verileceğini, ödenmeye ise verilmeyeceğini söylemişti. Parası ödenenlere kart verilmişti. Bugün ödeyen ödemeyen herkese dağıttılar” dedi.

Bu öğrencilerin karşısına ise okulu, müdürü koruma çabasındaki veli ve öğrenciler çıktı. Bazı öğrenciler, okullarını, müdürlerini çok sevdiklerini belirtirken, arkadaşlarını yalanlamaya çalıştı. Okullarının çok başarılı olduğunu, ama bunlar yerine böyle haberlerle adının çirkin olaylara karıştırıldığını iddia etti.

Bazı veliler de bu aidatlarla okulun temizliğinin, ihtiyaçlarının karşılandığını savundu, ayırım yapılmadığını iddia etti. Buna karşın çok sayıda veli çocuklar arasında yapılan ayrımı kınadı. Kimi veliler, aile birliğinin korkudan çark etmek zorunda kaldığını belirterek, “Çocuklarımızı düşünerek açık açık kimliğimiz verip konuşamıyoruz. Bu yapılan çok çirkin bir uygulama. Anne babasına neden para ödemediğinin hesabını soran, ‘arkadaşımda var, bende niye yok’ diyerek okula gitmek istemeyen öğrenciler oldu” diye dert yandı.

ONLARA GÖRE BÖYLE BİR ŞEY YOK

Öte yandan pekçok öğrenci, kartların aidatı ödenmişlere verildiğini söylemesine karşın, aile birliği üyeleri böyle bir ayırım yapmadıklarını öne sürdü. Bir velinin kart bastırdığını, bu kartları tüm öğrencilere dağıtacaklarını belirten üyeler, her sınıftan bazı öğrencilere kart dağıtılmasını da ilginç savunma getirdi. Bir üye, “Bir sınıfın tümüne verip diğer sınıfa vermesek olmazdı. Her sınıftan bazı öğrencilere vererek ayırım yapmadığımızı gösterdik. Hazırlandıkça dağıtacaktık. Herkese de verecektik” dedi. Üyeler, bugün öğrencilere kart dağıtılmasının nedenini “hazırladık” diyerek yanıtladı. Öğrencilere dağıtılan kartların alelaceye hazırlandığı dikkat çekti.

MÜFETTİŞ OKULDA

Olaya İl Milli Eğitim Müdürlüğü el koydu. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğü'nde nöbetçi müfettiş olan İbrahim Duman ve Seyfettin Yılmaz, inceleme yapmak üzere görevlendirildi. Müfettişler, haberler üzerine okula geldiklerini söyledi, açıklama yapmadı.

Hürriyet



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs