En Sıcak Konular

'Özkök AKP’den aday olursa kesin seçilir'

5 Mayıs 2009 08:57 tsi
'Özkök AKP’den aday olursa kesin seçilir'
Emekli Orgeneral Şener Eruygur’da çıkan mektupta şu ilginç sözler yer alıyor...

Emekli Orgeneral Şener Eruygur’da çıkan, subay ve astsubaylar adına yazılmış imzasız bir mektupta, “Hilmi Özkök istifa etsin, hatta gelecek seçimde AKP’den aday olsun, kesin seçilir” deniliyor.

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde emekli Orgeneral Şener Eryugur’un, Atatürkçü Düşünce Derneği’ndeki makam odasında ele geçirilen belgeler arasında yer alan 13 nolu CD’de, “Sayın Komutanım” diye başlayan mektuplar bulunuyor.

Subay ve astsubaylar adına yazılmış imzasız mektuplarda, dört kuvvet komutanının toplanıp, ortak açıklama yapması isteniyor. Komutanlara, “Ne olacaksa olsun. Hepimiz sizlerin arkasındayız. Hilmi Özkök istifa etsin, hatta gelecek seçimde AKP’den aday olsun, kesin seçilir. O endişe ettiği Hüsrev Kutlu ile omuz omuza demokrasi mücadelesi versin” deniliyor.

Eruygur’da çıkan bir mektupta, şöyle deniliyor: “1 ve 2. ordu komutanları sanki Türkiye’de yaşamıyor. Nasıl olsa kuvvet komutanı olacağız diyorlar herhalde. Hiçbir şey umurlarında değil!

3. Ordu ve Ege Ordu komutanları konuşabiliyordu. Herhalde onlar da nasıl olsa gidiciyiz, kaybedecek bir şeyimiz yok diyorlar. Böyle komutanlık olur mu? Bu kadar makam, mevki düşkünü olmak sizce normal mi? AKP devleti kuşatırken, Kıbrıs elden giderken, Amerika sizi ılımlı Müslüman yapacağım derken susarsanız, orgeneralliğin ne anlamı olacak?

Komutanım, neden 3 Mart’ta olduğu gibi dört kuvvet komutanı Meclis’e gidip Denktaş’ı dinlemediniz. Sizin Tayyip’ten ne farkınız kaldı? O da kaçtı Denktaş’tan, siz de kaçtınız. Lütfen bu duruma müdahale edin. Genelkurmay Başkanı istifa etmelidir. O etmiyorsa siz istifa ettirmelisiniz.

Bu ordu bu kadar aşağılanmayı hak etmiyor. İsimlerimizi yazamayacağımız için özür diliyoruz. Lütfen isimlerimizi değil yazdıklarımızı düşünün ve gereğini yapın. Arz ederiz.”

‘Dört komutan toplanın’
Bir başka mektupta ise 33 subay ve astsubay adına yazıldığı belirtilerek, “Genelkurmay Başkanı istifa etmelidir. Gereğini arz ederim” deniliyor.

Yine “Sayın komutanım” diye başlayan bir mektupta, Genelkurmay Başkanı’na tepki gösteriliyor. Mektupta, “Komutanım Genelkurmay Başkanı bizim hislerimize tercüman olamıyor. Yukarıdaki eylemlerin altına imza atan Hilmi Özkök değil, siz bizim sesimiz olmalısınız. Lütfen bir çıkış daha yapın. Siz de bunları protesto ettiğinizi açıklayınız.

Komutanım bizim umudumuz sizsiniz. Lütfen sesimiz olun. Hemen bir açıklama yapın. Hatta mümkünse dört kuvvet komutanı toplanıp, ortak açıklama yapın. Ne olacaksa olsun. Hepimiz sizlerin arkasındayız. Hilmi Özkök istifa etsin, hatta gelecek seçimde AKP’den aday olsun, kesin seçilir” deniyor.

milliyet



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs