En Sıcak Konular

Çiçek'ten gündeme dair açıklamalar

4 Mayıs 2009 21:05 tsi
Çiçek'ten gündeme dair açıklamalar Ermenistan'la sınır ticareti... Yeni anayasa çalışmaları... Öcalan'ın ameliyatı... Bakanlar Kurulu toplantısı ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Çiçek, bu kritik sorulara öyle cevaplar verdi ki, "açıklama" mı "açıklamama" mı

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

"Terör elebaşı Abdullah Öcalan'ın ameliyat olduğuna" ilişkin haberlerin sorulması üzerine Hükümet Sözcüsü Çiçek, toplantıda özel konuları görüşmediklerini söyledi.

ÖCALAN AMELİYAT OLDU MU?
Cezaevlerinde sağlık görevlilerinin bulunduğunu, ister hükümlü, ister tutuklu olsun tedavinin yolunun belli olduğunu vurgulayan Çiçek, "Devlet herkesin tedavisini yapıyor" derken, olayın doğru olup olmadığı sorusuna da "Ben bilmiyorum" yanıtını verdi.

ANAYASA ÇAĞRISI
Yapılması beklenen anayasa değişikliğine yönelik bir soruya da cevap veren Çiçek, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz hafta sonu TOBB'un genel kurulu vardı. Türkiye'nin en büyük çatı kuruluşudur. Genel Kurulu'nda Anayasa değişikliğine vurgu yapılmıştır, bir talep olarak ortaya konulmuştur. Bir çok meslek odasının, kuruluşunun gündeminde hep vurgu olarak bir Anayasa değişikliği konusu vardır. Demek ki toplumun gündeminde bir anayasa değişikliği konusu var. Siyasi partilerin bunu görmezlikten gelmesi söz konusu olamaz, doğruda olmaz.

Bir değişiklik yapılacaksa yapmalıyız, çok askıda tutmanın bir anlamı yok. Yapılmayacaksa da bunun kamuoyu tarafından bilinmesi lazım, görülmesi lazım. Biz bugün bu konu üzerinde durmadık. Akşam AK Parti MYK toplantısı var, mümkündür ki orada gündeme gelebilir."

ERMENİSTAN MI HEDEFLENDİ?
Hükümet sözcüsü Çiçek, "Sınır ticaretiyle ilgili düzenlemeyi kapsayan iller arasında Ermenistan'a da sınırı olan vilayet bulunduğunun" hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Bu, sınır ticaretiyle ilgili kararname, karar çıkarılırken şurayı burayı hedef alarak değil, Artvin, Ardahan, Gürcistan ile ilgili, Iğdır Nahçivan ile ilgili. Siz sadece 'Ermenistan' dediniz ama Nahçivan'ı unuttunuz. Sadece oradan niye bakıyoruz.

Ağrı, Van, Hakkari İran ile ilgili, Şırnak Irak ile ilgili, geri kalan Mardin, Gaziantep, Kilis, Hatay'da Suriye ile ilgilidir. Beli bir noktayı hedefleyerek ya da hedeflemeyerek değil, bu sınırlarda hangi iller varsa onların hepsini buraya yazdık."



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs